Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Neaizmirsti arī par šīm vietām!

Neaizmirsti par grila apakšdaļu

Tīrot grilu, īpaši svarīgi ir atbrīvoties no pelniem un oglēm. Izber paliekas ugunskurā, komposta kaudzē vai spainī un ar mitru lupatu iztīri grila bļodu jeb apakšējo daļu. Pēc tam to nomazgā ar siltu ziepjūdeni.

Noberz ārējo daļu

Kad grila iekšpuse teju vai mirdz, neaizmirsti arī par tā ārpusi. Notīri to ar ziepjūdeni un kokvilnas lupatiņu.

Uzsildi

Ja grils ir darbināms ar gāzi, to pēc tīrīšanas ir vērts uzsildīt aptuveni 15 minūtes, kas nodedzinās ķīmisko līdzekļu paliekas, un nākamajā reizē tās nebojās ēdiena garšu vai smaržu. Ja grils ir kurināms ar oglēm, pēc tīrīšanas tas rūpīgi jānoskalo ar siltu ūdeni.

Avots: TVNET

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu