Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Izmanto produktus no savas virtuves

Ņem talkā sīpolu

Kamēr grils vēl ir silts, uzdur uz pusēm pārgrieztu svaigu sīpolu uz dakšas un parīvē ar to karstās restes. Sīpola sula notīrīs pielipušās ēdiena paliekas un ogli.

Apsmidzini ar etiķi

Izsmidzinātājā sajauc etiķi ar ūdeni attiecībā pusi uz pusi. Ar mikstūru apsmidzini grilu un ļauj tai iedarboties 10 minūtes. Pēc tam ar asu birsti berz nost pārpalikumus, ik pa laikam samitrinot grila virsmu un restes ar etiķa šķīdumu.

Pagatavo kafijas vannu

Iemērc grila piederumus, tostarp iesmus un restes, stiprā kafijas šķīdumā un ļauj tiem pamirkt aptuveni 10 minūtes. Kafijā esošā skābe atmiekšķēs ogles un taukus, kas padarīs tīrīšanu vieglāku.

Izmanto sodas potenciālu

Apber ar sodu grilu un pēc tam to nedaudz samitrini ar ūdeni. Ar sūkli vai asu birsti berz nost netīrumus, līdz soda ir izšķīdusi.

Arī alus var līdzēt

Ielej pusi alus pudeles siltā grilā un pēc tam to tīri ar saņurcītu avīzi vai birsti. Alus lieliski šķīdinās taukus un ogles, tāpēc ar alu tīrīšana padosies vieglāk.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu