Ko par vīna saderību ar diētu saka dietologi?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atbildot uz šo jautājumu, dietologi runā divejādi - viena daļa paliek kategoriski pie alkohola nesavienojamību ar ditētu, kamēr otra fronte neuzskata, ka stress, kas rodas, kad cilvēks sev aizliedz šo ierasto vīna glāzi savai relaksācijai, nāks par labu. Diēta jau pati par sevi esot stress. Piemēram, franču dietologi savās izveidotajās diētās sarkanvīnu atzīmē kā neatņemamu sastāvdaļu, bet amerikāņu dietologi diētas laikā pieļauj glāzi šampanieša vai cita dzirkstošā vīna niecīgu lietošanu.

Arī Latvijā iemīļotais gastrologs, profesors Anatolijs Danilāns neuzskata, ka alkohols būtu dzīvā inde. "Respektīvi, alkohols pagarina mūžu un pasargā no slimībām, no aknu cirozes, īpaši no sirds asinsvadu saslimstībām. Tikai, protams, ja tas ir lietots ar mēru! Alkohols ir labs ar daudzām īpašībām: tas atindē dažas indīgas vielas, kas izstrādājas mūsu vielmaiņas rezultātā," izsakās Anatolijs Danilāns. Vairāk par šo tēmu lasi TE! Galvenais alkohola trūkums, ievērojot diētu, ir apetītes izraisīšana, kas ir pretrunā ar diētas noteikumiem.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu