Garša, aromāts un tekstūra

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Galvenā priekšrocība piparu graudiņu izmantošanai ir izteiktā garša un aromāts. Ar šo īpašību diezko nevar lepoties piparu pulverītis - ēteriskās eļļas, piperīns un citas vielas, kas atbildīgas par garšu un aromātu, ātri vien izgaro. 

Svaigi maltu piparu gabaliņi ir arī izmēra lielāki nekā rūpnieciski samalto. Ko tas dod? Kā izrādās, daudz ko, jo uzkožot uz lielāka piparu gabaliņa, varam izbaudīt daudz vairāk garšu nianses, kas piemīt piparam - nevis asu asumu, bet atsvaidzinošu ar nelielu rūgtumu. 

Lasi vēl:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu