Daba pāri visam - vairāk augļu un dārzeņu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kokteiļu kartēs šogad arvien biežāk parādīsies tādi vārdu salikumi kā svaigs, tīrs, dabīgs, autentisks, pārredzams u.tml., liecinot, ka par dzēriena pagatavošanu īpaši padomāts. Dažādu garšu sīrupi, piemēram, plūškoka, lavandas, rožu, pašgatavoti biteri un maisījumi, pēc iespējas dabīgāki dekori, pašgatavotas limonādes un ne tikai. Cilvēce ir nogurusi no mākslīgām un svešām garšām, tāpēc visi atgriežas pie patiesām un īstām vērtībām. Interesanta iezīme, ka pat tādi produkti kā gurķis, baziliks, rozmarīns un pat sarkanais sīpols ir gaidāmas sastāvdaļas kokteiļos.

Nav noslēpums, ka klasiskos kokteiļus pēc simt un vienas receptes var mājās uztaisīt kurš katrs, tāpēc šajā gadā vēl izteiktāk izpaudīsis, ka dzērienu baudītāji izejot ārpus mājas sagaida no bārmeņa kaut ko ekskluzīvu un īpašu. No bāra tiek gaidīts kas neaizmirstams, līdz šim nepiedzīvots un unikāls, tāpēc bez eksperimentiem neiztikt. Viena no top garšām kokteiļos šogad noteikti būs rožu – limonādes, sīrupi, eļļa, kaltēti ziedi, ekstrakti, ziedlapiņas ledus gabalos un citādās variācijās. Tāpat šogad pikanto garšu cienītājiem labpatiks aktuālās tendences, jo kokteiļos arvien vairāk tiks izmantotas tādas garšas kā Habanero un rozā pipari.

Viens no kokteiļu baudīšanas priekšnosacījumiem ir noformējums – šogad aktuāli izmantot ne vien kaltētas citrusu šķēlītes, bet radoši izpausties jau ar dažādu augu čipsiem, piemēram, burkānu, biešu, ābolu, bumbieru, rabarberu un ananāsu. Piparmētra ir klasika, kas nekad neizies no modes, taču vērts pamēģināt kokteili papildināt ar rozmarīna, timiāna, salvijas, lavandas zariņiem. Zirņu dīgsti, kaltētas rožlapiņas, lauru lapas – tas viss piešķir oriģinalitāti un pievienoto vērtību ierastajiem dzērieniem. No dekoriem savu aktualitāti arvien vairos dažādas ogas – saldējot žāvētas (sublimētas). Tās nezaudē krāsu, konsistenci, bet dzīvespriecīgi papildina jebkura dzēriena noformējumu un piešķir interesantas garšas nianses. Atsevišķos kokteiļos aktuāli izmantot vienu lielu ledus gabalu, kas lēnāk kūst, nodrošina dzērienam vajadzīgo temperatūru un pie viena arī labi izskatās glāzē.

Foto: Receptes.lv
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu