Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Šašliks uz iesma vai restes? (1)

Foto: depositphotos.com

Vai arī tev pirms grilēšanas priekiem ir kādreiz bijušas šaubas par to, ko labāk izvēlēties - iesmu vai resti? Meklējam atbildes!

Tradicionāli šašliku ierasts cept uz iesmiem, eleganti tos grozot uz grila. Tomēr, ja tev ērtāk likt un cept gaļu uz restes, nav iemeslu to nedarīt. Protams, tas nebūs klasiskais izpildījums, bet būtiski garšu tas nemaina. Kādreiz taču pannas pankūkām arī nav bijušas, tāpēc tas nav iemesls joprojām cept tās uz karsta akmens.

Ja esi izlēmis cept šašliku uz iesmiem, pirms uzdur uz tiem marinētos gaļas gabaliņus, kārtīgi iesmus uzkarsē. Tādā veidā tiks dezinficēts metāls, kas ir ļoti svarīgi, kā arī uzspraužot apsvils gaļas gabala viducis, tādējādi papildus samazinot sulu iztecēšanu no gaļas, un šašliks izdosies sulīgāks.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu