5. Nav vērts medu lietot maltītes laikā. Tādā veidā jūs pievienosiet maltītei liekās kalorijas, pavājināsiet gremošanas procesu un, gan medū, gan maltītē esošo vērtīgo vielu uzsūkšanos organismā. Labāk medu ir lietot studu pirms, vai pēc ēšanas.
6. Nav noslēpums, ka medū ir daudz cukuru, gan vienkāršie, gan saliktie, un tā ir labvēlīga vide baktēriju attīstībai. Ja jūs pēc medus lietošanas neizskalojiet mutes dobumu, tad varat iedzīvoties kariesā un nepatīkamā smakā no mutes.
7. Nelietojiet medu ja jums ir : alerģija uz ziedputekšņiem, kāda medus komponenta nepanesība, jo medū ir daudz bioloģiski aktīvu vielu. Tāpat medu nav ieteicams lietot gremošanas trakta un nieru slimību gadījumos. Tas var pasliktināt jūsu veselības stāvokli, jo medus var kairināt kuņģa un zarnu trakta sieniņas, un nieru audus.
Bērniem līdz gada vecumam vispār nav ieteicams lietot medu, jo pastāv liels diatēzes un dermatīta risks. Zīdaiņa ķermeņa masa nav tik liela, lai tiktu galā pat ar nelielu potenciāli alerģiskā medus devu. Bērniem no viena līdz trīs gadu vecumam var medu nedot, taču ja tomēr esat nolēmuši to darīt, tad dariet to ļoti pakāpeniski un sekojiet bērna un viņa organisma reakcijai.
Jums var šķist, ka šo noteikumu dēļ manāmi samazinās to ēdienu saraksts, kuri ir ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi. Patiesībā, ir ļoti daudz gatavo ēdienu recepšu, kur ēdienam tiek pievienots medus bez termiskās apstrādes.
Lieliski ir riekstu, rozīņu un augļu deserti ar medu. Ir cilvēki, kuriem medus tīrā veidā negaršo. Taču ir ļoti daudzi medus veidi, kuri atšķiras gan ar savu ārējo izskatu, gan garšu.
Vasarā var pagatavot gardus kokteiļus ar medu. Glāzē ar ūdeni izšķīdiniet vienu tējkaroti medus, pievienojiet citronu un svaigas piparmētru lapas. Varat arī paeksperimentēt, pievienojot sev vēlamos augļus un garšvielas.