Sasaldēšanai ir piemērota lielākā daļa garšaugu, bet it īpaši dilles, pētersīļi, baziliks, timiāns, estragons, citronmelisa, piparmētras, koriandrs, selerijas, lupstājs un maurlociņi. Garšaugus pievieno ēdieniem neatlaidinātus. Ir trīs garšaugu sasaldēšanas paņēmieni.
3 veidi kā sasaldēt garšaugus
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
1. Notīrītus, pārlasītus un rūpīgi nosusinātus (vislabāk, ja pirms sasaldēšanas tie vispār nav jāmazgā) garšaugus sagriež, iepilda ļoti mazos polietilēna maisiņos vai trauciņos un sasaldē.
2. Garšaugus smalki sakapā, kopā ar nelielu ūdens daudzumu iepilda trauciņos, kur saldē ledus kubiņus, sasaldē, tad ieber lielākā traukā. Katru reizi izņem laukā tik kubiņu, cik nepieciešams.
3. Veselus garšaugu zariņus ietin folijā vai ieliek polietilēna maisiņā un sasaldē. Pirms lietošanas neatlaidinātus un neizsaiņotus sasmalcina ar mīklas rulli.
Sasaldētus garšaugus var uzglabāt gandrīz gadu.
Teksts no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"