Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Zinātnieki pierādījuši “piecu sekunžu likuma” patiesumu

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Britu zinātnieki no Astonas universitātes pierādīja, ka ēdienu, kurš tikko nokrita uz grīdas, var lietot uzturā bez īpašām bažām. Pēc speciālistu teiktā, ēdiena atrašānās uz grīdas piecu sekunžu laikā neradīs nekādu kaitējumu veselībai.

Toties, ēdiens, kurš atradās uz grīdas vairākas minūtes nu jau var radīt zināmu kaitējumu veselībai. Acīmredzami, tas ir saistīts ar to, ka 5 sekunžu laikā ēdiens nepaspēj savilkties ar uz grīdas esošām baktērijām. Veiktie pētījumi liecina, ka šajā gadījumā daudz ir atkarīgs no grīdas virsmas, ēdiena tipa un laika, kuru ēdiens pavada uz grīdas.
Jāatzīmē, ka nesenās aptaujas laikā 79% respondentu atzinās, ka ēd ēdienu, kurš nokrita uz grīdas.

Autors: Bonappetit.lv

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu