Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Tava AVOKADO recepšu izlase!

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Ja Tevi vēl māc šaubas – AVOKADO ir dārzenis vai auglis, tad no šī brīža Tu zināsi – avokado ir AUGLIS! :) Pirms gadiem padsmit, kad zaļais brīnums nokļuva arī līdz Latvijai, daudzi rauca pieres un, pagaršojuši augli, šķieba dažādas grimases. Kāds gan minēja, ka esot riekstu garša, kāds vilka paralēles ar sviestu. Tomēr nu jau liela daļa no Jums avokado izmanto savā uzturā regulāri un nešaubās par tā vērtību. Liec to, kur vēlies – uz maizes, zupās, salātos, kaut vai uz sejas :) Labs rezultāts neizpaliks! Tieši tāpēc piedāvājam Tev brīnišķīgas 12 receptes ar avokado! Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis  

Interesanti:

  • Avokado dzimtene ir Meksika un Centrālamerika;
  • Avokado koku sauc arī par alegatorbumbiere;
  • Varētu šķist, ka avokado ir dārzenis, jo ierasts, ka augļi ir saldi, bet nekā, avokado ir auglis;
  • Avokado sāk nogatavoties tikai tad, kad neatrodas vairs kokā;
  • Apaļais kauliņš avokado vidū ir indīgs, to lietot nedrīkst;
  • Avokado vislabāk uzglabāt tumšā un vēsā vietā;
  • Avokado miziņa var būt zaļa vai gandrīz melna, atkarībā no tā šķirnes;
  • Lai pārgriezts auglis ilgāk saglabātu savu krāsu, to apslaka ar citrona sulu vai atstāj neizņemtu kauliņu;
  • Pirms gatavošanas, avokado vēlams noturēt mājās 2-3 dienas;
  • Ja paspiežot avokado, tas ir ciets - tātad negatavs, ja mazliet mīksts - tad gatavs, ja paliek iedobe, tad pārgatavojies.

VAIRĀK RAKSTU:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu