Gan svētkos, gan ikdienā galdā ceļam kārtīgu salātu bļodu, bet vai nav pienācis laiks ko nedaudz pamainīt? Mēs joprpojām uzticmies pārbaudītām vētībām, bet iesakām izmēģināt arī jaunas garšas un ienest nedaudz krāsu un eksotikas šajā pelēcīgajā ziemā! :) Salātu TOP 10!
Salātu TOP 10
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Noderīgi:
- Dažus salātus, kurus mēdzam pasniegt aukstus, var pasniegt siltus, piemēram – biešu;
- Gatavojot salātus, kuros tiek pievienots marinēts gurķis, to pievieno pēdējo, lai ļoti nesasulojas;
- Dažos salātos lieliski iederās augļi un ogas, salātos biežāk izmantotie ir – greipfrūti, apelsīni, vīnogas, āboli;
- Gatavo savu lielisko salātu mērci, izmanto: olīveļļu, citronu sulu, balzamiko, garšvielām;
- Salātu mērci gatavo lielākā daudzumā – uzglabā to ledusskapī, burciņā ar vāciņu un Tev vienmēr būs pa rokai svaiga mērce;
- Svaigu dārzeņu, lapu salātiem mērci ieteicams pievienot pirms pasniegšanas.