Sākums > Receptes > Salāti

Rasols (parastais)

2006. gada 26. februāris
Foto: Depositphotos.com
Īstens rasols, kurā satiekas novārīti dārzeņi, garda desa, olas, garšīgi marinēti gurķi, koši konservētie zirnīši un tas viss iejaukts gardā majonēzes, krējuma un sinepju mērcē.
Pagatavošana
30 min
1. Kartupeļus, desu, gurķus, burkānus smalki sagriež. Ja slinkums, tad olas var sarīvēt, bet garšīgāk būs, ja arī tās sagriezīs.
2. Saber sastāvdaļas piemērota izmēra traukā.
3. Tālāk rasolam klāt pieber zaļos zirnīšus, pieliek ~ pustējkaroti sinepju (var vairāk vai mazāk - tas gaumes jautājums) un vienu paciņu majonēzes.
4. Pieber sāli un piparus (ar sāls bēršanu ieteicams īpaši neaizrauties, jo majonēze un citi produkti bieži vien mēdz būt samērā sālīti).
5. Rasolu ļoti, ļoti rūpīgi samaisa. Pagaršo.
6. Tad pēc garšas un gaumes pieliek (ja nepieciešams) vēl garšvielas un, ja vajag, krējumu.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
7. Noderīgi padomi:

* Gurķu marinādi vēlams uzreiz neizliet - to var vēlāk pēc vajadzības pieliet rasolam, lai tas ir sulīgāks un "kreptīgāks".

* Ja ēšana plānota pēc krietna laiciņa, tad vēlams marinētos gurķus bērt atsevišķā traukā un rasolu maisīt tikai brīdi pirms ēšanas.

* Vēl pēc garšas un patikas var pielikt klāt vienu vai divus ļoti, ļoti smalki sagrieztus ābolus, mazliet svaiga gurķa, kabača, kā arī dažādus zaļumus.

* Par majonēzi un krējumu: tas, cik un kādā attiecībā tie tiks likti klāt rasolam, ir tīri gaumes jautājums - kādam varbūt šķitīs, ka var iztikt tikai ar majonēzi, bet citam rasols liksies garšīgāks, ja tajā ir tā pavairāk krējuma. Iesaku arī paeksperimentēt ar marinēto gurķu sulu - to var labi izmantot arī majonēzes vietā. :)
Uz augšu