Rasols (parastais)

4 1
Rasols (parastais)
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • 5 vārīti vidēji lieli (nevis vidēji mazi) kartupeļi
  • 3-4 vārītas olas
  • Vārītā desa + (pēc izvēles) drusciņa žāvētās desas
  • 4 - 5 vidēja izmēra marinēti gurķi
  • 1 bundža marinētu zaļo zirnīšu
  • 1 liels vārīts burkāns
  • Sinepes
  • Majonēze
  • Krējums
  • Pipari
  • Sāls

Pagatavošana

30 min.
  1. Kartupeļus, desu, gurķus, burkānus smalki sagriež. Ja slinkums, tad olas variet rīvēt, bet garšīgāk būs, ja arī tās sagriezīsiet. Saber sastāvdaļas piemērota izmēra traukā.
  2. * Gurķu marinādi vēlams uzreiz neizliet - to var vēlāk pēc vajadzības pieliet rasolam, lai tas ir sulīgāks un "kreptīgāks".
  3. * Ja ēšana plānota pēc krietna laiciņa, tad vēlams marinētos gurķus bērt atsevišķā traukā un rasolu maisīt tikai brīdi pirms ēšanas.
  4. Tālāk rasolam klāt pieber zaļos zirnīšus, pieliek ~ pustējkaroti sinepju (var vairāk vai mazāk - tas gaumes jautājums) un vienu paciņu majonēzes.
  5. Pieber sāli un piparus (ar sāls bēršanu ieteicams īpaši neaizrauties, jo majonēze un citi produkti bieži vien mēdz būt samērā sāliti).
  6. Rasolu ļoti, ļoti rūpīgi samaisa. Pagaršo. Tad pēc garšas un gaumes pieliek (ja nepieciešams) vēl garšvielas un, ja vajag, krējumu. Labu apetīti! :)
  7. * Par majonēzi un krējumu: tas, cik un kādā attiecībā tie tiks likti klāt rasolam, ir tīri gaumes jautājums - kādam varbūt šķitīs, ka var iztikt tikai ar majonēzi, bet citam rasols liksies garšīgāks, ja tajā ir tā pavairāk krējuma. Iesaku arī paeksperimentēt ar marinēto gurķu sulu - to var labi izmantot arī majonēzes vietā. :)
  8. * Vēl pēc garšas un patikas var pielikt klāt vienu vai divus ļoti, ļoti smalki sagrieztus ābolus, mazliet svaiga gurķa, kabača, kā arī dažādus zaļumus.
  9. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Žanete Dijeva 3. augusts 19:04
Ļoti garšīgi, paldies!
Vilnis Salzemnieks 2017. gada 3. jūlijs 19:42
Ir RASOLS un ir rossols.
Šis ir riktīgs padomijas rasols ar desu un kartupeļu pārmērību jeb vienkāršāk sakot rasols no rossola atšķiras ar sliktākas kvalitātes un muļķības pievienošanu izstrādājumam. Nezin kādēļ ir jāgrūž sinepes kaut majonēzē tās jau ir . Neizskaidrojama iemesla dēļ tiek bāzti pipari kaut liek marinētos gurķus kuros jau tā pat ir pietiekami daudz garšvielu un sāls. Un nav tas ne kāds latviešu ēdiens, no kaimiņiem poļiem atnācis. Ziemniaczana sałatka z parówkami razsola.
lola 2016. gada 8. oktobris 23:55
siļķi neliek, neesmu nevienu cilveku satikusi kuri lieto rasola siļķi:D

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti