Sākums > Receptes > Zupas

Šķelto zirņu zupa

2006. gada 19. februāris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
90 min
1. Vispirms jāizmērcē zirņi ūdeni. Vēlams kādas 2 stundas. Jo ilgāk izmērcēs, jo ātrāk tie uzvārīsies. Var arī likt tos izmercēties uz nakti.
2. Tad zirņus ar izvēlēto gaļu liek lielā katlā vārīties. Pievieno sāli, piparus un, ja vēlas, garšvielas pēc gaumes.
3. Kad zirņi jau mīksti, pievieno smalki sagrieztus kartupelus, burkānus un sipolus. Ja sipoli neiet īpaši pie sirds, var tos ari nepievienot vai arī sasmalcināt tos ar blenderi, tad tie nebūs tik uzkrītoši.
4. Tad nu vāra, kamēr visas sastāvdaļas gatavas.
Pasniedz ar sasmalcinātām dillēm un nedaudz iejauc arī sinepes!

Labu apetīti!
Uz augšu