Ātrie siera cepumi

4 1

Sastāvdaļas

  • 200 g trekna siera (Holandes vai Krievijas)
  • 200 g sviesta (iesaku neaizvietot ar margarīnu)
  • 200 g + 100 g miltu
  • 1 naža gals čili pulvera
  • 1 naža gals sāls (ja siers sāļš var nepievienot)

Pagatavošana

60 min.
  1. Vispirms sviestu (istabas temperatūrā - nekausēt!!!) samīca ar sieru līdz viendabīgai konsistencei, pamazām mīcot pievieno 200g miltu un garšvielas. Ja siers īpaši trekns var peivienot nedaudz vairāk miltu (kopā ne vairāk par 250g), miltu daudzums ir pietiekams, kad mīkla pārstāj lipt pie bļodiņas sienām.
  2. No mīklas pa gabaliem uzrullē desiņas (~2cm diametrā), desiņas sagriež gabaliņos (~2cm), katram gabaliņam sašaurina galiņus un veido pusloku - radziņus.
  3. Paplāti nedaudz apkaisa ar miltiem (lai cepumi nelīp) uz tās kārto no mīklas izveidotos radziņus.
  4. Cep mērenā karstumā ~20 min, līdz radziņi kļūst zeltaini brūni.
  5. Pēc tam radziņus atdzesē (atdziestot tie kļūs irdenāki). Visgaršīgākie tie ir nākamajā dienā!

    Lai Jums labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Elina Abika 2017. gada 22. jūnijs 20:54
Izdevās debešķīgi! Nekas neizpūda. Olu neliku. Cepumi mutē kūst! Iesaku pirms cepumu veidošanas mīklu ielikt uz brītiņu saldētavā. Ņemt pa gabaliņam, formēt. Un būs perfekti! Cepu ~15 min 180C. Galvenais neapbrūnināt, citādi rūgtums.
Liene 2015. gada 2. jūlijs 17:53
Receptei trūkst ola! Bez tās izplūst pa visu pannu cepumi,bet ar olu sanāk kā tiem jābūt.
Mētra 2014. gada 15. aprīlis 19:59
var pielikt arī sezama sēkliņas un bišķi cepamo pulveri. Ja izplūst ir pielikts par maz miltu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize