Kartupeļu biezputra

3 1
Kartupeļu biezputra
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 1 liels sīpols
  • 1 /2 l piena
  • 2 ēd. k. sviesta
  • Sāls
  • Zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana

40 min.
  1. Kartupeļus nomizo un vāra sālsūdenī mīkstus.
  2. Sīpolus smalki sakapā.
  3. Kad kartupeļi mīksti, tos nokāš, tūlīt ber virsū sakapātos sīpolus un labi sakrata.
  4. Pieliek sviestu (mīkstu), izmaisa un puto, pakāpeniski pievienojot pienu (vismaz istabas temperatūrā) un sāli pēc garšas. Biezputrai jābūt gaišai, čaganai un apjomā jāpalielinās 2 reizes. Pasniedzot uzkaisa zaļumus. Klāt bauda gan gaļas, gan zivju ēdienus.

    Lai labi garšo!
    Pieliek sviestu (mīkstu), izmaisa un puto, pakāpeniski pievi...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Aira 2016. gada 8. septembris 16:15
Kas tu nezini ka javara kartupeli kamer miksti labi ja izskist tu biezputra
elii_mii 2014. gada 7. aprīlis 14:12
Pienu lej klāt karstu vai aukstu ?
Edvīns 2013. gada 26. novembris 09:09
Tiktiešām viegli saprotama recepte, lai atcerētos kā jātaisa biezeni. Paldies autorei!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni