Vistas aknu krēms

3 1

Sastāvdaļas

  • 200 g notīrītas vistas aknas
  • 1 lauru lapa
  • ½tk kadiķogas
  • 1 /8 l sarkanvīns
  • 1 mazs sīpols
  • 1 selerijas kāts
  • 1 burkāns
  • 2 ēk olīveļļa
  • 1 ēk sviests
  • 2 ēk tomatu pasta
  • ½ citrona miza (norīvēta)
  • .4 ēk kapāti pētersiļi
  • 1 ēk kaperi
  • 1 ēk sviests
  • Sals
  • Pipari
  • Citrona sula
  • Grauzdiņi

Pagatavošana

80 min.
  1. Vistu aknas notīra, sagriež gabaliņos un kopa ar lauru lapu, kadiķogām un sarkanvīnu marinē vismaz 12 stundas.
  2. Sīpolu, seleriju un burkānu sakapā, apsautē olīveļļā un 1 ēk sviesta.
  3. Marinādi nolej (saglabā) no aknām, aknas pievieno dārzeņiem, apcep.
  4. Marinādē iemaisa tomātu pastu, pievieno aknām, sautē 10 minūtes. Pievieno citrona mizu, ļaij visam nedaudz atdzist.
  5. Masu kopa ar pētersiļiem, kaperiem, 1ēk sviesta ļoti smalki samaļ virtuves kombaina vai ar citu piemērotu mašīnu.
  6. Virco ar sāli. pipariem un citronu sulu. Servē ar baltmaizes grauzdiņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni