Gaileņu mērce ar pētersīļiem

4 1
Gaileņu mērce ar pētersīļiem
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Gailenes
  • Sīpoli
  • Milti
  • Piens
  • Pētersīļi
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas

Pagatavošana

20 min.
  1. Uz pannas eļļā apcep ļoti sīki sagrieztus sīpolus līdz tie paliek brūni.
  2. Tad klāt liek gailenes. Ja tās ir nelielas, tad veselas, ja lielas, sagriež. Cep vel 5-10 min.
  3. Pievieno pienu un visu laiku obligāti jāmaisa.
  4. Pievieno ~ 2 ēd. k. miltu. Atkarībā no mērces daudzuma. Neļauj miltiem saiet kunkuļos. Sāli un piparus pievieno pēc garšas. Maisa līdz mērcīte nedaudz sabiezē.
  5. Miltus var nelikt, ka ja gribās šķidrāku mērci. Kad viss gatavs, iemaisa sasmalcinātus pētersīļus. Tie dod papildus aromātu.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Kristiāna 2015. gada 29. jūlijs 17:01
Lai nesaietu kunkuļos, milti jāliek pirms piena ;) :D
linda 2012. gada 10. jūlijs 13:34
nekas ipas est var :) man liekas ka jauka recepte atri pagatavojama un ari garsigi. :)
zinošais 2010. gada 11. augusts 19:27
... izskatās garšīgi ...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni