Mājās gatavoti frī kartupeļi

3 1
Mājās gatavoti frī kartupeļi
Foto: Depositphotos.com
Kartupeļi jānoskalo ūdenī, lai nomazgātu cieti, kas izdalās griešanas procesā. Tad tie izcepas vēl kraukšķīgāki.

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi pēc vajadzības
  • 2 l eļļas (eļļai ir jābūt vainu tikai rapšu vai tikai olīvu)
  • Garšvielas kartupeļiem
  • Ūdens

Pagatavošana

30 min.
  1. Kartupeļus nomizo, sagriež stīpiņās apmēram 1 cm.
    Noskalo aukstā ūdenī un nosusina lieko mitrumu.
  2. Ielej eļļu fritēšanas katlā vai parastā - eļļu uzkarsē.
  3. Kad eļļa uzkarsusi, pa nelielām porcijām ber iekšā kartupeļus un vāra līdz zeltainam brūnumam.
  4. Gatavus ņem ārā, liek uz papīra dvieļiem, nosusina lieko eļļu, ber bļodā apkaisa ar garšvielām un pasniedz.

    Lai labi garšo!
    Gatavus ņem ārā, liek uz papīra dvieļiem, nosusina lieko eļļ...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

viktorija 2016. gada 6. janvāris 19:15
mes tu izmantujam visi teica ka luti grsigs

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni