Mazsālīti gurķīši ar ķiploku

3 1
Mazsālīti gurķīši ar ķiploku
Foto: Depositphotos.com
Ēdami jau pēc dažām stundām, taču, ja vēlas spēcīgāku garšu, tur uz nakti.

Sastāvdaļas

  • Gurķi, nelieli
  • 1 ķiploka galviņa
  • Ķiršu lapas
  • Dilles, ar visiem ziediem, bet vēl zaļas
  • Mārrutku lapas vai sakne
  • Upeņu lapas
  • Sālījumam:
  • 1 l ūdens
  • 2 ēd. k. sāls
  • 2 ēd. k. cukura

Pagatavošana

20 min.
  1. Gurķīšus nomazgā, sapilda burkās vai kādos dziļākos traukos (bļodā vai katliņā), pa starpām liekot garšaugus.
  2. Katlā uzvāra ūdeni (no piepildītās burkas puse tilpuma būs sālījums), pieber sāli, cukuru un uzvāra. Verdošu pārlej gurķiem. Liek siltā vietā, lai ievelkas.
  3. Ja lej verdošu ūdeni, tad ātrāk ievelkas.

    Labu apetīti!
    Ja lej verdošu ūdeni, tad ātrāk ievelkas.

Labu apetīti!
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Liga 2009. gada 27. augusts 21:30
diez veikala maltos mārrutkus nevar pielikt, ja nav dārzā savs. It sevišķi ja domā tuvāko dienu ēšanai????

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi