Franču dārzeņu sautējums „ratatouille” jeb ratatujs

4 1
Paldies par recepti Kristīnei Virsnītei, kuru gatavoja Rīga TV24 raidījumā "La Dolce Vita. Ar Roberto".
Klasiski ratatuju gatavo cepeškrāsnī, šī ir Kristīnes pagatavošanas versija.

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja lieluma baklažāns
  • 1 paliels cukīni
  • 1 dzeltena paprika
  • 1 sarkana paprika
  • 2 sīpoli
  • 4-5 palieli gatavi tomāti
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • Svaigs timiāns
  • Lauru lapas
  • Sāls
  • Pipari
  • Olīveļļa

Pagatavošana

30 min.
  1. Tomātus noblanšē.
  2. Cukīni un baklažānu nomizo. Papriku iztīra.
  3. Visus dārzeņus sagriež mazos kubiņos.
  4. Notīra ķiploku un sīpolu - sasmalcina.
  5. Apcep sīpolu ar ķiploku olīveļļā. Pievieno papriku un tomātus, svaigu timiānu un lauru lapu, turpina cept.
  6. Citā pannā paralēli olīveļļā cep cukīni un baklažānu.
  7. Cepot, visu regulāri maisa. Papildina ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
  8. Kad paprika ar tomātiem apcepušies, liek virsū vāku un uz mazas uguns sautē.
    Dārzeņus cep atsevišķi, jo ir atšķirīgi gatavošanās laiks - svarīgi, lai nepazūd dārzeņu struktūra.
  9. Kad cukīni ar baklažanu apcepušies un mazliet pasautējušies, pievieno tomātu un paprikas maisījuma, samaisa un ļauj garšam savilkties.
    Pasniedz ar grauzdētu bageti.

    Labu apetīti!
    Kad cukīni ar baklažanu apcepušies un mazliet pasautējušies,...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni