Pica Margarita

2017. gada 11. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Miltus ieberbļodā, iespiež tajos bedrīti. Iedrupina raugu, samaisa to ar 3 ēd.k. ūdens, cukuru un mazliet miltiem. Pārsedz un atstā siltā vietā uz 15 minūtēm.
2. Sīpolu smalki sakapā. Sakarsē eļļu, apcep tajā sīpolus. Piespiež klāt ķiploku. Pievieno tomātu pastu un tomātus. Pieliek sāli, piparus un garšaugus. Ļauj lēni pannā vai katliņā bez vāka 15 minūtes vārīties.
3. Ieraugam pielej atlikušo ūdeni un eļļu. Samīca. Pārsedz un atstāj vēl uz 20 minūtēm.
4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādu temperatūrai.
5. Plāti ietauko ar taukvielām. Mīklu var cept vai nu 2 apaļas vai 1 taisnstūra pa visu plāti.
6. Uzliek mīklu uz plāts un pārsmērē ar tomāta mērci. Mozzarella sieru sagriež gabaliņos un pārkaisa pāri.
7. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 25 minūtes.
P.S. Es pusi picsa apkaisīju ar sagrieztu šķiņķi un tad pārkaisīju ar mozzarella sieru.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu