Karija maize ar saulespuķu sēklām

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg kviešu miltu
  • 2 saujas saulespuķu sēkliņu
  • 1 ēd. k. saldo piparu pulvera
  • 1 ēd. k. karija pulvera
  • 1 ēd. k. kurkuma
  • 6 ēd. k. skābā krējuma
  • 200 g silta ūdens (+uz aci)
  • 10 g sausā rauga
  • 2 ēd. k. cukura
  • 3 šķipsna/s sāls

Pagatavošana

70 min.
  1. Uz darba virsmas izsijā 800 g miltu, pieber garšvielas pulverus, cukuru, sāli un sauso raugu.
  2. Visas sausās sastāvdaļas sajauc kopā, pievieno skābo krējumu un, pamazām lejot klāt silto ūdeni, sāk mīcīt mīklu. Ūdeni vajag tik daudz, lai veidojās nepieciešamā mīklas konsisitence.
  3. Kad mīkla gatava, tai pievieno saulespuķu sēklas.
  4. Mīklu kartīgi samīca, lai izveidojās viendabīga masa.
  5. Gatavo mīklu liek palielā bļodā, pārsedz ar tīru dvieli un atstāj istabas temperatūrā norūgt apmēram 30 minūtes.
  6. Pēc tam mīklu izmīca vēlreiz un izveido maizes formu, kādu vien vēlas. Mīklas virsmā iegriež rieviņas. Tad atstāj mīklu mazliet pastāvēties zem dvielīša.
    Kad rievas, kas iegrieztas maizītē, ir atvērušās, tā ir sākusi elpot un gatava cepšanai.
  7. Maizi liek sakarsētā cepeškrāšnī, cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 20-30 minūtes.

    Lai labi garšo!
    Maizi liek sakarsētā cepeškrāšnī, cep 180 grādu temperatūrā...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize