Kāpostu pīrāgi

3 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 625 g kviešu miltu
  • 300 ml silta piena
  • 3 ēd. k. sviesta
  • 1/2 tējk. sāls
  • 2 ēd. k. cukura
  • 1 paciņa sausā rauga
  • Pildījumam:
  • 1 neliela kāpostgalva
  • 30 g sviesta
  • Liels sīpols
  • 3 ēd. k. tomātu mērces
  • 1 tējk. sāls

Pagatavošana

240 min.
  1. Vispirms pagatavo rauga mīklu.
    Uzsilda pienu un izkausē tajā sviestu, pievieno cukuru un sāli, samaisa un nedaudz atdzesē.
    Tad izšķīdina tajā sauso raugu, pievieno miltus un rūpīgi izmīca. Mīklu noliek siltā vietā rūgt.
  2. Pa to laiku pagatavo kāpostu pildījumu.
    Uz pannas izkausētā sviestā apcep smalki sagrieztus sīpolus, līdz tie ir zeltaini brūni.
    Pievieno sagrieztu kāpostu, mazliet ūdens un sautē uz lēnas uguns, līdz tas kļūst mīksts.
    Pievieno sāli, cukuru un tomātu mērci.
    Samaisa un noliek atdzesēties.
  3. Kad mīkla uzrūgusi, to atspiež atpakaļ un ļauj otru reizi uzrūgt.
  4. Kad kāpostu masa atdzisusi, sāk gatavot pīrāgus.
    Izrullē mīklu, izspiež aplīšus, cik nu lielus vēlās, vidū liek kāpostu pildījumu un maliņas rūpīgi aizspiež.
  5. Pārziež ar olu un cep 200 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
    Ja gribas pikantāku garšu , pildījumam pievieno ķiploka daiviņu.

    Lai labi garšo!
    Pārziež ar olu un cep 200 grādu temperatūrā aptuveni 15 minū...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize