Aromātiskais jāņogu ievārījums

5 1
Aromātiskais jāņogu ievārījums
Foto: Depositphotos.com
Ievārījumam var pievienot arī citas garšvielas, piemēram, zvaigžņu anīsu, krustnagliņas vai nedaudz rīvēta ingvera sakneņa.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"

Sastāvdaļas

  • 1 kg jāņogu
  • 3-4 ēd. k. upeņu liķiera
  • 500 g želejas cukura (2:1)
  • 6-8 krustnagliņas

Pagatavošana

240 min.
  1. Notīrītas jāņogas samaisa ar cukuru un atstāj vismaz pāris stundas, lai ievelkas.
  2. Tad pievieno krustnagliņas, maisot uzvāra un uz straujas uguns vāra 3 - 4 minūtes.
  3. Pēc tam ievārījumam pievieno upeņu liķieri un to karstu pildu burkās. Burkas aizvāko un uz brīdi noliek ar vāciņu uz leju.

    Lai labi garšo!
    Pēc tam ievārījumam pievieno upeņu liķieri un to karstu pild...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi