Biešu veselīgie “čipsi”

3 1
Oriģināla uzkoda, ko celt galdā ciemiņiem vai mieloties laiskā pēcpusdienā pie iemīļotā seriāla. Veselīga alternatīva čipsiem!
Recepte tapusi sadarbībā ar Ondo.lv!
Foto: bigstockphoto.com. Apmaksāta publikācija.

Sastāvdaļas

  • Nelielas bietes
  • Malti melnie pipari
  • Sāls (ja patīk, tad ķiploku sāls)
  • Olīveļļa
  • Citronu sula
  • Timiāns, ja vēlas

Pagatavošana

145 min.
  1. Bietes nomazgā, nomizo un sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs (palīgā var ņemt rīvi).
  2. Biešu ripiņas ieliek bļodā, pielej olīveļļu un citrona sulu, pievieno piparus. Kārtīgi apmaisa, lai visas bietes no abām pusēm būtu vienmērīgi noklātas ar sulu, garšvielām un eļļu.
  3. Šķēlītes izkārto cepešpannā tā, lai tās nepārklātos, pārkaisa ar šķipsnu ķiploku sāls.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni 80° C temperatūrā, liek kaltēties bietes aptuveni divas stundas līdz tām sarullējas malas, kļūstot trauslas. Izteiksmīgākai garšai pirms kaltēšanas var uzkaisīt timiānu.

    Lai labi garšo!
    Uzkarsē cepeškrāsni 80° C temperatūrā, liek kaltēties bietes...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas