Sākums > Receptes > Uzkodas

Biešu veselīgie “čipsi”

2017. gada 9. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Oriģināla uzkoda, ko celt galdā ciemiņiem vai mieloties laiskā pēcpusdienā pie iemīļotā seriāla. Veselīga alternatīva čipsiem!
Recepte tapusi sadarbībā ar Ondo.lv!
Foto: bigstockphoto.com. Apmaksāta publikācija.
Pagatavošana
145 min
1. Bietes nomazgā, nomizo un sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs (palīgā var ņemt rīvi).
2. Biešu ripiņas ieliek bļodā, pielej olīveļļu un citrona sulu, pievieno piparus. Kārtīgi apmaisa, lai visas bietes no abām pusēm būtu vienmērīgi noklātas ar sulu, garšvielām un eļļu.
3. Šķēlītes izkārto cepešpannā tā, lai tās nepārklātos, pārkaisa ar šķipsnu ķiploku sāls.
4. Uzkarsē cepeškrāsni 80° C temperatūrā, liek kaltēties bietes aptuveni divas stundas līdz tām sarullējas malas, kļūstot trauslas. Izteiksmīgākai garšai pirms kaltēšanas var uzkaisīt timiānu.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu