Ganu pīrāgs jeb Shepherd’s pie – Hestona Būmentāla interpretācijā

5 1
«Ganu pīrāgs ir iecienīta klasiska. Taču tā vietā, lai rotaļātos ar cilvēku gaidām, es vienkārši izmantoju dažas jaunas tehnikas un sastāvdaļas, lai padarītu pīrāgu vēl garšīgāku un mazliet kompleksāku,» stāsta Hestons Blūmentāls

Sastāvdaļas

  • Jēra mērcei:
  • 2 kg jēra kaulu
  • 1 kg jēra pleca
  • 400 g sagrieztu burkānu
  • 400 g sagrieztu sīpolu
  • 50 g sviesta
  • 50 g olīveļļas
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 3 anīsa zvaigznītes
  • 1 timiāna zariņš
  • 1/2 rozmarīna zariņa
  • Gaļas pildījumam:
  • 1 kg maltas jēra gaļas
  • 340 g burkānu
  • 165 g sīpolu
  • 165 g šampinjonu
  • 85 g selerijas
  • 125 ml sarkanā vīna
  • 4 ēd. k. Šerija etiķa
  • 2 ēd. k. vīnogu kauliņu eļļas
  • 2 ēd. k. jēra tauku
  • 1.5 tējk. Vorčesteras mērces
  • 1 tējk. angļu sinepju
  • 1 tējk. kukurūzas cietes
  • 1 rozmarīna zariņš
  • Kartupeļu biezenim:
  • 1.5 kg miltainu kartupeļu
  • 285 g sviesta
  • 150 ml piena
  • 2 ēd. k. pilngraudu sinepju
  • 2 ēd. k. mārrutku krēma
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana

200 min.
  1. Pagatavošanas process skatāms video.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni