Sākums > Receptes > Konservējumi

Mazsālīti gurķīši ar mārrutkiem

2016. gada 11. augusts
Foto: Diana Sidorova
Mazsālīti gurķīši - neatņemama vasaras sastāvdaļa! :)
Gurķīši ievilksies ātrāk, ja tos sagriezīs uz pusēm vai 4 daļās.
Dilles labāk izmantot ar kātiem un ziediem. Var pievienot arī mārrutku lapas.
Pagatavošana
30 min
1. Katlā liek vārīties marinādi. Ielej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, mārrutkus, daļu piparu.
2. Kamēr vārās marināde, noskalo gurķīšus, nogriež tiem galus.
3. Traukā (bļodā/ katlā) kārto lapas, dilles, piparus, notīrītus, sagrieztus ķiplokus, lauru lapas. Pa virsu liek gurķīšus.
Foto: Diana Sidorova
4. Tad atkal kārto lapas un garšvielas, tad gurķīšus. Pēdējā ir kārta ar lapām, garšvielām.
Foto: Diana Sidorova
5. Kad marināde uzvārījusies, pievieno galda etiķi.
6. Karstu marinādi lej uz gurķiem, tā, lai nosegti. Liek virsū šķīvi, uz šķīvja slogu.
7. Atstāj uz nakti ievilkties.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu