Mazsālīti gurķīši ar mārrutkiem

4 1
Mazsālīti gurķīši - neatņemama vasaras sastāvdaļa! :)
Gurķīši ievilksies ātrāk, ja tos sagriezīs uz pusēm vai 4 daļās.
Dilles labāk izmantot ar kātiem un ziediem. Var pievienot arī mārrutku lapas.

Sastāvdaļas

  • 2 kg mazāku gurķu
  • 2.5 l ūdens
  • 1 - 2 galviņas ķiploka
  • 5 ēd. k. sāls
  • 5 ēd. k. cukura
  • 2.5 ēd. k. mārrutku
  • 2.5 ēd. k. galda etiķa
  • Upeņu lapas
  • Ķiršu lapas
  • Dažas lauru lapas
  • Dilles
  • Melnie graudu pipari
  • Smaržīgie pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Katlā liek vārīties marinādi. Ielej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, mārrutkus, daļu piparu.
  2. Kamēr vārās marināde, noskalo gurķīšus, nogriež tiem galus.
  3. Traukā (bļodā/ katlā) kārto lapas, dilles, piparus, notīrītus, sagrieztus ķiplokus, lauru lapas. Pa virsu liek gurķīšus.
    Traukā (bļodā/ katlā) kārto lapas, dilles, piparus, notīrītu...
  4. Tad atkal kārto lapas un garšvielas, tad gurķīšus. Pēdējā ir kārta ar lapām, garšvielām.
    Tad atkal kārto lapas un garšvielas, tad gurķīšus. Pēdējā ir...
  5. Kad marināde uzvārījusies, pievieno galda etiķi.
  6. Karstu marinādi lej uz gurķiem, tā, lai nosegti. Liek virsū šķīvi, uz šķīvja slogu.
  7. Atstāj uz nakti ievilkties.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi