Brīnumgardie šokolādes kēksiņi

5 1
Vispieprasītākie no mazajiem kēksiņiem (cupcakiem un mafiniem) mūsmājās ir tieši šie šokolādīgie kārumi. Neatkarīgi no ēdāju vecuma un dzimuma, tie ieguvuši vislielāko popularitāti un atzinību. Lai arī man pašai labāk tīk vaniļas un ogu garšas, padodos vairākuma gribai. Protams, ar šokolādes glazūru vai lielu krēma cepuri:)) Kēksiņiem ir lieliska struktūra, tie ir pufīgi, ar lielisku smaržu un piesātinātu garšu.

Sastāvdaļas

  • Kakao kēksiņiem:
  • 40 g kakao
  • 220 ml karsta ūdens
  • 180 g miltu
  • 180 g cukura
  • 120 g sviesta
  • 2 olas
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • Vaniļas cukurs
  • Šķipsna sāls
  • Šokolādes glazūrai:
  • 100 g tumšās (arī piena) šokolādes
  • 100 g saldā krējuma

Pagatavošana

60 min.
  1. Kakao ieber trauciņā un uzlej vārošu ūdeni. Masu kārtīgi izmaisa un atstāj, lai tā atdzistu līdz istabas temperatūrai.
  2. Ar mikseri puto mīkstu sviestu, līdz masa ir gaiša un vijīga, pieber cukuru un turpina putošanu. Pievieno olas un kārtīgi ieputo masā. Pievieno iepriekš izsijātus miltus, kuriem pievienots un iemaisīts cepamais pulveris, vaniļas cukurs un sāls.
  3. Kad milti iemaisīti, pievieno atdzesētu kakao maisījumu un, masas savienojot, iegūst skāba krējuma konsistencei līdzīgu kēksiņu mīklu.
    Kad milti iemaisīti, pievieno atdzesētu kakao maisījumu un,...
  4. Kēksiņus cep speciālās veidnēs, kurās ieklāj papīra turziņas. Procesa laikā sapratu, ka man ir tikai 6 papīra turziņas, tāpēc cepšanai izmantoju arī silikona veidni.
  5. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 190 grādu temperatūrā, aptuveni 16 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu. Svarīgi kēksiņu nepārcept, jo tad tas kļūst sauss.
    Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 190 grādu temperatūrā, ap...
  6. Gatavo šokolādes glazūru (ganašu):
  7. Traukā ieber sasmalcinātu šokolādi.
  8. Katliņā strauji uzkarsē saldo krējumu līdz (burbulim) un pārlej šokolādei. Masu neaiztiek aptuveni divas minūtes, pēc tam kārtīgi ar stiepļu putotāju izmaisa.
  9. Kad glazūra atdzisusi, to ar karoti pārlej kēksiņiem. Citā variantā ganašu var atdzesēt ledusskapī, tad masa būs stingrāka un uz kēksiņiem to pārsmērē ar platu nazi. Kā trešais variants - atdzesētu un istabas temperatūrā pastāvējušu ganašu var saputot, kā rezultātā iegūst biezu, uzputotu masu, kuru pārklāj virsmai ar platu nazi vai iepilda dekorējamā turzā un izveido kēksiņam cepuri.
    Kad glazūra atdzisusi, to ar karoti pārlej kēksiņiem. Citā v...
  10. Kēksiņus vienkārši var pārkaisīt tikai ar pūdercukuru.
    Kēksiņus vienkārši var pārkaisīt tikai ar pūdercukuru.
  11. Vai arī - uzliet spīdīgo un kārdinošo šokolādes glazūru. Ticiet man, kārumnieki vispirms pasniegsies tieši pēc šī, ar šokolādīgo glazūru pārklātā, garduma.
  12. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Māris Šķerbergs 2017. gada 8. novembris 20:23
Keksi izdevās. Ļoti labi.
Dace Putniņa-Poļakova 2016. gada 12. decembris 18:52
Man nesanāca labi šī recepte. Keksiņi neuzpūtās tik labi kā citās receptēs un arī glazūra ni ni.
samanta 2016. gada 14. oktobris 09:11
es izmeģinaju nu nereali garšīgi
nav arī sarežģīti

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize