Ir dienas, kad gribās ko sātīgu, bet tajā pašā - laikā viegli un ātri pagatavojamu. Šī ir mana versija par vistas tortiljām. Gatavošana var būt ideāls laika pavadīšanas veids arī ģimenē, katrs piedalās sastāvdaļu sagriešanā un pusdienas gatavas :)
Pagatavošana
45 min
1. Sagriež sastāvdaļas (vistu, šampinjonus, cukīnī, papriku, tomātus) vidēji lielos gabalos. Sarīvē sieru. Sastāvdaļu daudzumu var variēt, kas garšo labāk, to var likt vairāk :)
2. Uz pannas apcep vistu, līdz tās sāk apbrūnēt.
Foto: Inga Gotfrida
3. Tad pievieno šampinjonus.
Foto: Inga Gotfrida
4. Kad šampinjoni sāk palikt mīksti un iegūst brūnganu nokrāsu, pieliekam papriku un cukīnī.
Foto: Inga Gotfrida
5. Cep, līdz visas sastāvdaļas palikušas mīkstas.
Foto: Inga Gotfrida
6. Pievieno tomātus un garšvielas, daudzums pēc individuālajām vēlmēm, turpina vēl pāris minūtes cept. Tad noņem no uguns un atstāj, lai pāris minūtes padziest.
Foto: Inga Gotfrida
7. Kamēr pildījums dziest, ieslēdz cepeškrāsni uz aptuveni 180 grādiem. Kad krāsns uzsilusi, ņem tortiljas un pilda ar pildījumu, pa virsu uzberot mazliet siera.
Foto: Inga Gotfrida
8. Šādi sapilda visas tortiļas, kārto uz plāts un finālā uzber uz tām pārpalikušo sieru. Liek cepties aptuveni 15 minūtes.
Foto: Inga Gotfrida
9. Cep tik ilgi, lai siers izkūst. Kā arī jāvēro, lai tortiljas maliņas paliek viegli brūnas, jāuzmanās tās pārāk nesadedzināt.
Foto: Inga Gotfrida
10. Pasniedz uzreiz pēc izņemšanas no cepeškrāsns, lai tortilja būtu vēl silta. Pasniedz ar krējumu un pārkaisītiem zaļumiem pēc pašu izvēles (asumiņam var dekorēt arī ar halapenjo).