Vistas gaļas tortilja

4 1
Ir dienas, kad gribās ko sātīgu, bet tajā pašā - laikā viegli un ātri pagatavojamu. Šī ir mana versija par vistas tortiljām. Gatavošana var būt ideāls laika pavadīšanas veids arī ģimenē, katrs piedalās sastāvdaļu sagriešanā un pusdienas gatavas :)

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 1 iepakojums (6 gab.) tortilju
  • 400 g vistas filejas
  • 400 g šampinjoni
  • 400 g siera
  • 2 tomāti
  • 1 paprika
  • 1 cukīni
  • Sāls
  • Karijs
  • Pipari
  • Paprikas pulveris
  • Olīveļļa
  • Zaļumi

Pagatavošana

45 min.
  1. Sagriež sastāvdaļas (vistu, šampinjonus, cukīnī, papriku, tomātus) vidēji lielos gabalos. Sarīvē sieru. Sastāvdaļu daudzumu var variēt, kas garšo labāk, to var likt vairāk :)
  2. Uz pannas apcep vistu, līdz tās sāk apbrūnēt.
    Uz pannas apcep vistu, līdz tās sāk apbrūnēt.
  3. Tad pievieno šampinjonus.
    Tad pievieno šampinjonus.
  4. Kad šampinjoni sāk palikt mīksti un iegūst brūnganu nokrāsu, pieliekam papriku un cukīnī.
    Kad šampinjoni sāk palikt mīksti un iegūst brūnganu nokrāsu,...
  5. Cep, līdz visas sastāvdaļas palikušas mīkstas.
    Cep, līdz visas sastāvdaļas palikušas mīkstas.
  6. Pievieno tomātus un garšvielas, daudzums pēc individuālajām vēlmēm, turpina vēl pāris minūtes cept. Tad noņem no uguns un atstāj, lai pāris minūtes padziest.
    Pievieno tomātus un garšvielas, daudzums  pēc individuālajām...
  7. Kamēr pildījums dziest, ieslēdz cepeškrāsni uz aptuveni 180 grādiem. Kad krāsns uzsilusi, ņem tortiljas un pilda ar pildījumu, pa virsu uzberot mazliet siera.
    Kamēr pildījums dziest, ieslēdz cepeškrāsni uz aptuveni 180...
  8. Šādi sapilda visas tortiļas, kārto uz plāts un finālā uzber uz tām pārpalikušo sieru. Liek cepties aptuveni 15 minūtes.
    Šādi sapilda visas tortiļas, kārto uz plāts un finālā uzber...
  9. Cep tik ilgi, lai siers izkūst. Kā arī jāvēro, lai tortiljas maliņas paliek viegli brūnas, jāuzmanās tās pārāk nesadedzināt.
    Cep tik ilgi, lai siers izkūst. Kā arī jāvēro, lai tortiljas...
  10. Pasniedz uzreiz pēc izņemšanas no cepeškrāsns, lai tortilja būtu vēl silta. Pasniedz ar krējumu un pārkaisītiem zaļumiem pēc pašu izvēles (asumiņam var dekorēt arī ar halapenjo).
  11. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni