Kukurūzas kēkss ar ķirbi

4 1
Supermitrs kēkss, ar kanēļa siltumu. Ar tik vienkāršām sastāvdaļām.

Sastāvdaļas

16 porcijas
  • 350 g kukurūzas miltu
  • 240 g cukura
  • 400 ml piena
  • 150 ml eļļas
  • 3 olas
  • Sāls
  • 1 ēd. k. cepamā pulvera
  • 200 g svaiga ķirbja
  • Kanēlis

Pagatavošana

60 min.
  1. Katliņā liek cukuru, sāli, miltus, eļļu pienu. Vāra nepārtraukti maisot līdz sabiezē - pāris minūtes.
  2. Nedaudz uzgaida, lai padziest.
  3. Ieputo pa vienai olas, beigās cepamo pulveri un kanēli. Iemaisa uz smalkās rīves rīvētu ķirbi.
  4. Iesmērē formu ar eļļu un pildam 2/3 ar mīklu.
  5. Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 30-40 minūtēm vai līdz kēkss skaisti paceļas un ir sauss. Iedurot kociņu, tam jāiznāk tīram, bez mīklas.
    Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 30-40...
  6. Nedaudz padzesē un tad izņem no formas.
  7. Apber ar pūdercukuru vai arī aplej ar glazūru.
    Apber ar pūdercukuru vai arī aplej ar glazūru.
  8. Sagriež un nogaršo.
    Sagriež un nogaršo.
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize