1. Sākumā tiek sagatavotas visas marinēšanai nepieciešamās sastāvdaļas.

Foto: Kas Lācītim Vēderā
2. Ne pārāk smalki sakapā dilles.

Foto: Kas Lācītim Vēderā
3. Saplēš mārrutku lapu (2-3cm) gabalos.

Foto: Kas Lācītim Vēderā
4. To pašu arī izdara ar aptuveni 4-5 vidēji mazām upeņu lapām.

Foto: Kas Lācītim Vēderā
5. Un izvēlas 2, vidēja lieluma ķiploku daiviņas un pārgriež tās 4 daļās.

Foto: Kas Lācītim Vēderā
6. Marinēšanai paredzētajiem gurķīšiem apgriež abus galus, tāpēc, lai tajos labāk spētu iesūkties sālsūdens.

Foto: Kas Lācītim Vēderā
7. Sagatavo sālsūdeni. Uz 0.5 l ūdens ir nepieciešama 1 ēdamkarote rupjā maluma sāls.

Foto: Kas Lācītim Vēderā
8. Sālsūdeni kārtīgi samaisa un, kamēr marinēšanai paredzētajā traukā izkārto visas sastāvdaļas, to atstāj uz 5 minūtēm ievilkties.
9. Garšaugus izkārto pa visu trauku, tā, lai tās apņemtu visus gurķīšus.
10. Pēc tam kārto gurķus.

Foto: Kas Lācītim Vēderā
11. Nobeigumā pievieno sagatavoto sālsūdeni un noslēdz trauku.

Foto: Kas Lācītim Vēderā