Ābolu rožmaizītes

2013. gada 23. septembris
Foto: Agnese Arne-Kapče
Garšīgas, aromātiskas un bezgala skaistas smalkmaizītes
Pagatavošana
60 min
1. Sagatavo sastāvdaļas.
Foto: Agnese Arne-Kapče
2. Ābolus sagriež četrās daļās, izņem serdi.
Foto: Agnese Arne-Kapče
3. Sagriež plānās šķēlītēs.
Foto: Agnese Arne-Kapče
4. Paralēli gatavo sīrupu no ūdens un cukura.
Foto: Agnese Arne-Kapče
5. Tiklīdz sīrups ir uzvārījies, tajā liek sagrieztās ābolu šķēlītes un vāra 2-3 minūtes.
Foto: Agnese Arne-Kapče
6. Kad āboli kļuvuši caurspīdīgi un elastīgi, tos nokāš caurdurī un atstāj atdzist.
Foto: Agnese Arne-Kapče
7. Plāni izveltnē mīklu un sirsnīgi apber ar kanēļa cukuru. Sagriež ~ 3 cm platās strēmelēs.
Foto: Agnese Arne-Kapče
8. Strēmeles izretina un kārto uz tām ābolu šķēlītes vienu pie otras.
Foto: Agnese Arne-Kapče
9. Kad tas izdarīts, no viena gala rullē ciešā rullītī un liek formiņā, lai mīkla cepoties nedeformētos.
Foto: Agnese Arne-Kapče
10. Rozītes liek uz plāts, vidiņā ieber cukuru. Cep 200 grādos ~25 minūtes. Lai neapdegtu ziedlapiņas, 20 minūtes cepu otrajā līmenī no apakšas un pēdējās piecas minūtes paceļu uz augšu vidējā līmenī.
11. Kad gatavs, ņem ārā no formiņām un apkaisa ar pūdercukuru.
12. Garšos un izskatīsies smalki, apsolu :) No vienas mīklas sanāk 12 rozītes.
13. Labu apetīti!
Uz augšu