Ābolu rožmaizītes

5 1
Garšīgas, aromātiskas un bezgala skaistas smalkmaizītes

Sastāvdaļas

  • 3 - 5 sārti āboli
  • Kārtainā rauga mīkla
  • Glāze cukurs
  • 2 glāzes ūdens
  • Kanēļcukurs

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagatavo sastāvdaļas.
    Sagatavo sastāvdaļas.
  2. Ābolus sagriež četrās daļās, izņem serdi.
    Ābolus sagriež četrās daļās, izņem serdi.
  3. Sagriež plānās šķēlītēs.
    Sagriež plānās šķēlītēs.
  4. Paralēli gatavo sīrupu no ūdens un cukura.
    Paralēli gatavo sīrupu no ūdens un cukura.
  5. Tiklīdz sīrups ir uzvārījies, tajā liek sagrieztās ābolu šķēlītes un vāra 2-3 minūtes.
    Tiklīdz sīrups ir uzvārījies, tajā liek sagrieztās ābolu šķē...
  6. Kad āboli kļuvuši caurspīdīgi un elastīgi, tos nokāš caurdurī un atstāj atdzist.
    Kad āboli kļuvuši caurspīdīgi un elastīgi, tos nokāš caurdur...
  7. Plāni izveltnē mīklu un sirsnīgi apber ar kanēļa cukuru. Sagriež ~ 3 cm platās strēmelēs.
    Plāni izveltnē mīklu un sirsnīgi apber ar kanēļa cukuru. Sag...
  8. Strēmeles izretina un kārto uz tām ābolu šķēlītes vienu pie otras.
    Strēmeles izretina un kārto uz tām ābolu šķēlītes vienu pie...
  9. Kad tas izdarīts, no viena gala rullē ciešā rullītī un liek formiņā, lai mīkla cepoties nedeformētos.
    Kad tas izdarīts, no viena gala rullē ciešā rullītī un liek...
  10. Rozītes liek uz plāts, vidiņā ieber cukuru. Cep 200 grādos ~25 minūtes. Lai neapdegtu ziedlapiņas, 20 minūtes cepu otrajā līmenī no apakšas un pēdējās piecas minūtes paceļu uz augšu vidējā līmenī.
  11. Kad gatavs, ņem ārā no formiņām un apkaisa ar pūdercukuru.
  12. Garšos un izskatīsies smalki, apsolu :) No vienas mīklas sanāk 12 rozītes.
  13. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

INCIS 2016. gada 25. augusts 23:19
Ir taču meistari! :)
Ruuta 2016. gada 6. aprīlis 18:47
Lieliskas!
Mārīte 2015. gada 6. augusts 16:00
Loti laba un viegla recepte, galvenais viss smalki paskaidrots un protams ļoti palīdz bildes! Mans novertejums ir tieši tāds, jo recepte ir tiešām brīnišķigs!!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize