1. Man ir 1.5 kg īso gurķu, 7 ķiploka daiviņas, galiņš no čili vēl atradās ledusskapī. Uz to apjomu vajag 3 pilnas ēdamkarotes ar kaudzi sāls.

Foto: jurka
2. Gurķus vajag nomazgāt un es vēl nogriežu galiņus, lai ātrāk sālījums ievelkas.

Foto: jurka
3. Ķiploka daiviņas uz pusēm, dilles ļoti rupji sagriezt un bļodā iekšā.

Foto: jurka
4. Tālāk gurķus liekam bļodā un sālījumu virsū. Es sāli pirms tam izšķīdināju vēsā ūdeni, lai tas notiek ātrāk.
5. Ūdenim jābūt tik, lai pilnībā nosegtu gurķus.

Foto: jurka
6. Visu ar rokām apmaisīt un pēc tam ledusskapī iekšā un jau nākamajā dienā būs gauži laba piedeva pie pamatēdiena vai zacene pie kā ņiprāka.

Foto: jurka