Uz ugunskura vārīta zivju zupa

5 1
Uz ugunskura vārīta zivju zupa
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās
Stāsts ir tāds, ka šo zupu man iemācīja mans copes kolēģis Terors:))) Tie kas zin sapratīs. Ir tādi pasākumi 1 reizi gadā , kur satiekas Latvijas labākie forelisti. Un tad šī zupa tiek vārīta. Protams no foreles!!!
Sastāvdaļas skatoties cik cilvēki un cik daudz zupiņu vajag.

Sastāvdaļas

  • 1 kg zivju - tikai vienas sugas - parasti izmantoju zandartu, lasi, foreli vai asari
  • 6 kartupeļi
  • 3 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 2-3 daiviņa/s ķiploka
  • 200 g degvīna
  • Loki
  • Dilles
  • Sāls
  • Pipari
  • Lauru lapas
  • Sviests

Pagatavošana

60 min.
  1. Vispirms noķer zivtiņas.Notīra un liek vārīties. Var griezt gabalos, kā arī galvu obligāti vāra, bet bez žaunām. Kad es vāru zivi, lieku marlē, lai gaļa nav pa visu grāpi, bet nav obligāti.
  2. Noputo, kad vārās. Jāmēģina vārīt uz mazas uguns, lai zupa dzidrāka.
  3. Kad zivs gatava, pēc apmēram 15 min., ņem ārā un atdala no asakām.
  4. Pa to laiku liek vārīties sagrieztus sīpolus un burkānus, lauru lapas, piparus, sāli.
  5. Pavāra kādas 10 min., tad liek kartupeļus.
  6. Kad burkāni un kartupeļi mīksti, pievieno zivs gaļu un sviestu. Sviests, kad izkūst, pieliek sagrieztus lokus un dilles (dilles liek tā pavairāk).
  7. Pagaršo kā ar sāli utt.., ja viss ok, tad pašās beigās pielej vismaz 200 g degvīnu un samaisa. Viss gatavs!!!
  8. Noņem no uguns un ļauj 10 min. garšām savilkties.
    Lej šķīvjos un slavē Sandi par recepti.
    Vēl padoms: Es nekad nevāru zupu no veikalā pirkta Norvēģa laša un foreles, jo tad tā zupa būs oranžā krāsā un baigi taukaina.

    Lai veicas un labu apetīti!!!
    Noņem no uguns un ļauj 10 min. garšām savilkties.
Lej šķīvj...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas