1. Vispirms noķer zivtiņas.Notīra un liek vārīties. Var griezt gabalos, kā arī galvu obligāti vāra, bet bez žaunām. Kad es vāru zivi, lieku marlē, lai gaļa nav pa visu grāpi, bet nav obligāti.
2. Noputo, kad vārās. Jāmēģina vārīt uz mazas uguns, lai zupa dzidrāka.
3. Kad zivs gatava, pēc apmēram 15 min., ņem ārā un atdala no asakām.
4. Pa to laiku liek vārīties sagrieztus sīpolus un burkānus, lauru lapas, piparus, sāli.
5. Pavāra kādas 10 min., tad liek kartupeļus.
6. Kad burkāni un kartupeļi mīksti, pievieno zivs gaļu un sviestu. Sviests, kad izkūst, pieliek sagrieztus lokus un dilles (dilles liek tā pavairāk).
7. Pagaršo kā ar sāli utt.., ja viss ok, tad pašās beigās pielej vismaz 200 g degvīnu un samaisa. Viss gatavs!!!
8. Noņem no uguns un ļauj 10 min. garšām savilkties.
Lej šķīvjos un slavē Sandi par recepti.
Vēl padoms: Es nekad nevāru zupu no veikalā pirkta Norvēģa laša un foreles, jo tad tā zupa būs oranžā krāsā un baigi taukaina.
Lai veicas un labu apetīti!!!

Foto: Depositphotos.com