Lāčuka maizes zupa ar putukrējumu

3 1
Lāčuka maizes zupa ar putukrējumu
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • 500 g rupjmaizes
  • 1.5 l ūdens
  • 150 g cukura
  • 100 g žāvētu augļu (rozīnes, aprikozes, āboli, plūmes)
  • 120 g saldā krējuma
  • Kanēlis

Pagatavošana

30 min.
  1. Rupjmaizi (var pakaltēt cepeškrāsnī) sagriež šķēlēs, pārlej ar verdošu ūdeni un slēgtā traukā patur apmēram 30 min.
  2. Pēc tam maizi kopā ar šķidrumu sablenderē vai izberž caur sietu, lej katlā, pievieno cukuru, žāvētos augļus, kanēli, un vāra, līdz augļi mīksti.
  3. Pasniedz atdzesētu kopā ar saputotu saldo krējumu.

    Lai labi garšo!
    Pasniedz atdzesētu kopā ar saputotu saldo krējumu.

Lai la...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Vilnis Salzemnieks 2016. gada 7. oktobris 17:06
Maizes zupa - vienīgā lieta kurā pat pats sevi mēģinot piespiest un izmēģinājis Ntos variantus un receptes un nekad neesmu varējis atrast garšu. Pat ar lielu piespiešanos ne kad neesmu varējis to daudz dabūt iekšā.
hm 2016. gada 7. oktobris 12:49
Pašai maizes zupai pat cukuru var nelikt, ja liek klāt dateles, tās saldina. un putukrējums jau būs salds. Maizes zupu tikai ar Lāča maizi taisu, nekas labaks nemēdz būt:)
Aldis 2013. gada 3. maijs 21:12
Ļoti laba maizes zupa! Ņēmu "Lāču" rupjmaizi kā jau nosaukumā teikts, taču ūdens bija jāņem krietni vairāk (ap 2 litri) un vienalga rezultāts sanāca stipri vien biezs! Par vārīšanu beigās nevarēja būt runa - drīzāk varēja cept:) Tomēr, pielejot vēl ūdeni, nedaudz pavārot un turot karstu, sausie augļi pietiekami nogatavojās. Konsistence bija tāda, ka no karotes nost nekrita:) Tomēr - ļoti garda un otrā dienā varēja ēst pat bez putukrējuma (ar to, protams, vēl labāk).

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti