Pīrādziņi tradicionālie

4 1
Pīrādziņi tradicionālie
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 15 g rauga
  • 500 g miltu
  • 200 ml piena
  • 20 g cukura
  • Sāls
  • 50 g sviesta
  • 1 ola
  • Pildījumam:
  • 400 g žāvētas gaļas
  • 1 sīpols
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 ola pīrādziņu pārziešanai

Pagatavošana

230 min.
  1. Raugu sasmalcina nelielā bļodā, pievieno naža galu cukuru, pavisam nedaudz silta ūdens un visu samaisa, lai raugs nedaudz uzrūgst.
  2. Bļodā ieber miltus, tajos uz taisa iedobi, kurā ielej raugu.
  3. Miltiem otrā pusē ieber cukuru, sāli un olu. Ļauj raugam uzrūgt.
  4. Pienu viegli uzsilda (ļoti svarīgi, lai piens nesāktu vārīties). Izkausē sviestu.
  5. Sāk ar roku maisīt miltus pielejot pienu un nedaudz atdzesētu kausēto sviestu.
  6. Mīklu mīca ar rokām līdz viendabīgai masai, kas nav cieta un stingra. Jāmīca tik ilgi, kamēr mīkla nelīp pie rokām.
  7. Kad mīkla izmīcīta, liek to bļodā, apkaisa to ar miltiem un liek siltā vietā (piem. pie radiatora), lai mīkla varētu rūgt (palielināties apjomā dubulti). Kādu stundu vai pusotru stundu.
  8. Pa to laiku var sagatavot pildījumu! Sagriež vienu sīpolu smalki un liek pannā cepties līdz tie kļūst zeltaini.
  9. Kad sīpoli gatavi, tos pievieno kubiciņos sagrieztai gaļai.
  10. Beigās neaizmirst sapiparot! Ja gaļa nav pārāk sāļa, var pievienot arī nedaudz sāli.
  11. Pīrāgu pagatavošana. Uzrūgušo mīklu izņem no trauka, liek uz galda, kurš pārkaisīts ar miltiem. Nogriež no mīklas kādu daļu un izrullē (ne pārāk biezi un ne pārāk plāni).
  12. Sameklē kādu lielāku glāzi un ar to izgriež smukus aplīšus no mīklas. Tās mīklas daļas, kas paliek pāri, saliek kopā un atkal izrullē.
  13. Izveidotajos aplīšos iepilda pildījumu (parasti kādu 1 tēj. k.) un kārtīgi aizspiež tos ciet.
  14. Pārklāj pannu ar cepamo papīru, liek virsū mūsu pīrādziņus. Pārziež tos ar iepriekš nedaudz sakultu olu un ļauj uzrūgt (nedaudz palielināties apjomā).
  15. Pīrādziņus cep 200 grādos 10 min. vai arī līdz tie palikuši smuki zeltaini brūni!

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Profila foto
Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs 2017. gada 27. decembris 08:22
Madara, paldies par komentāru! Kļūdu izlabojām.
Madara Linde 2017. gada 23. decembris 22:54
50 kg sviesta?
Profila foto
Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs 2017. gada 29. augusts 11:12
Paldies, Vita, par vērību! Drukas kļūdu izlabojām.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize