Šķelto un zaļo zirnīšu krēmzupa ar šķiņķi

5 1
Šķelto un zaļo zirnīšu krēmzupa ar šķiņķi
Foto: Depositphotos.com
Nepievienojot šķiņki gatavošanas beigās, zupu labprāt bauda arī veģetārieši :)

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 200 g šķeltu zirņu, izmērceti pa nakti
  • 300 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 300 g žāvēta šķiņķa
  • 2 sīpoli, rupji sagriezti
  • 1 selerija, rupji sagriezta
  • 2 burkāni, rupji sagriezti
  • 2 lauru lapas
  • Zaļumi servēšanai

Pagatavošana

210 min.
  1. 2 l ūdens pievienos visas sastāvdaļas, izņemot šķiņķi un zaļos zirnīšus.
  2. Vāra uz mazas uguns 1.5-2.5 stundas, kamēr visas sastāvdaļas ir mīkstas, visu laiku papildinot ūdeni.
  3. Kad visas sastāvdaļas ir mīkstas, jāizvelk lauru lapas un jāpievieno zaļie zirnīši. Vāra uz mazas uguns 3 minūtes un tad sablenderē.
  4. Īsi pirms pasniegšanas kūpināto šķiņķi sagriež šķēlēs un strauji apcep no abām pusēm, lai iegūtu skaistu toni + kraukšķīgumu.
  5. Kad viss gatavs, servējot, zupai pievieno šķiņķa šķēles un kādu zaļumu
    Zupa ir sasaldējama, ja vēlas uzglabāt ilgstošāk.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Irēna 7. februāris 09:04
Vārīšana 1.5-2.5 stundas, kaut kā par ilgu.
Agra 2015. gada 11. oktobris 07:38
Saltajai svetdienai......

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas