Tomātu zupa ar vistu un olu

3 1

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 4 - 5 tomāti
  • 3 vistu stilbi
  • 500 g tomātu mērces (Spilvas)
  • 2 olu baltumi
  • 1 ķiploks
  • 2 -3 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • Garšvielas (sāls, čili piparu pulveris vai čili pipars)
  • Zaļumi (sīpolloki, koriandra lapas jeb kindza)

Pagatavošana

45 min.
  1. Gatavo buljonu. Nomazgā vistu stilbiņus, nogriež to, kas ir lieks un liek katlā. Vāra vismaz 25 - 30min. (Jānoņem arī putas ik pa laikam).
    Gatavo buljonu. Nomazgā vistu stilbiņus, nogriež to, kas ir...
  2. Pa to laiku sagriež tomātus mazos kubiciņos. Vēlams pirms tam no tomātiem izņemt sēklas (vidiņus), lai zupa garšīgāka un bez sēkliņām.
    Pa to laiku sagriež tomātus mazos kubiciņos. Vēlams pirms ta...
  3. Notīra pusi ķiploka un saspiež to atsevišķā, mazākā katlā.
    Notīra pusi ķiploka un saspiež to atsevišķā, mazākā katlā.
  4. Smalki sagriež pāris koriandra lapiņas.
    Smalki sagriež pāris koriandra lapiņas.
  5. Kad buljons jau gatavs (vistas gaļa mīksta), ņem vistu ārā no katla, liek uz atsevišķa šķīvja. Buljonu ārā nelej.
  6. Vistas gaļu atdala no kauliem, atbrīvojas arī no ādas un liek iekšā atpakaļ buljonā.
    Vistas gaļu atdala no kauliem, atbrīvojas arī no ādas un lie...
  7. Katliņu, kurā iespiedām ķiploku, liekam uz plīts. Ķiploku pavisam nedaudz apbrūnina (bez eļlas, bez sviesta).
  8. Kad ķiploks kļuvis brūnāks, klāt ber tomātus un pasautē apmēram 3min.
    Kad ķiploks kļuvis brūnāks, klāt ber tomātus un pasautē apmē...
  9. Tomātiem pievieno tomātu mērci.
    Tomātiem pievieno tomātu mērci.
  10. Pasautē 3-5min un pa virsu uzber nedaudz koriandra.
    Pasautē 3-5min un pa virsu uzber nedaudz koriandra.
  11. Uz plīts liek virsū buljonu un tam klāt pievieno izveidoto tomātu masu.
    Uz plīts liek virsū buljonu un tam klāt pievieno izveidoto t...
  12. Pievieno garšvielas - sāli, piparus, var pievienot arī nedaudz bazilika, kā arī vēlreiz pielikt koriandra lapas. Pavāra 15 - 20minūtes.
  13. Pa to laiku var sagatavot kukurūzas cieti. Pāris ēdamkarotes ieber traukā un pārlej ar nelielu daudzumu ūdens, samaisa to (kukurūzas ciete jāliek tik daudz, lai zupa kļūtu nedaudz biezāka, tumīgāka, patīkamāka. Lai nepārspīlētu ar cieti, to var likt iekšā divos piegājienos pa vienai ēdamkarotei, lai zinātu, cik tad īsti likt Atkarīgs no tā, cik buljona ir sagatavots un cik daudz ir piedevu.
  14. Pēc tam, kad zupa nedaudz pavārījusies, vēlreiz samaisa cieti un lej iekšā zupā, uzreiz to samaisot. Tad arī var redzēt, vai cieti likt vēl klāt vai arī pietiks.
  15. Pēdējais, kas ir jāizdara, ir jāpievieno olas baltums. Atdala olas baltumu no dzeltenuma, olas baltumu nedaudz samaisa, lai labāk baltums tek caur dakšu.
    Pēdējais, kas ir jāizdara, ir jāpievieno olas baltums. Atdal...
  16. Zupa gatava!
  17. Labu apetīti!

Komentāri

Arturs 2016. gada 5. oktobris 20:53
Paldies,Jāni par ieteikumu izmatoju tavu metodi,bet taisot pirmo reizi nedaudz nobijos,lai nepārforsētu ar k.cieti pieliku klāt, mazos tievos makaronus 3 saujas ir oke!
Jānis 2016. gada 12. februāris 15:43
pieliku bundžu konservētos tomātus, spilvas mērci 2/3, sanāca gardi!
Arnolds 2016. gada 12. februāris 15:38
garšīga

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas