Ņammīgi marinēti gurķīši

3 1
Ņammīgi marinēti gurķīši
Foto: Depositphotos.com
Uz 3l burku vajadzēs 1,5l marinādes.
Recepte atradās pirms 2 gadiem. Tika izmēģināta (ar visu burkas auklēšanu/segā tīšanu :D) un zini, dikti ņammīgi ;)

Sastāvdaļas

  • Gurķi
  • 1.4 l ūdens
  • 5-6 daiviņa/s ķiploka
  • 3 ēd. k. sāls
  • 2 ēd. k. cukura
  • 150 ml etiķa 9%
  • Pāris lauru lapas
  • Pipari
  • Upeņu un ķiršu lapas
  • Mārrutku sakne
  • Dilles
  • Burkānu ripiņas
  • Timiāns (kaltēts)

Pagatavošana

20 min.
  1. Ūdenim pievieno sāli un cukuru, un etiķi.
  2. Pirms marinēšanas gurķus izmērcē aukstā ūdenī pāris stundas.
  3. Burkā liek ķiplokus, dilles, lauru lapas, piparus, upeņu lapas un mārrutku sakni. Pārlej ar marinādi.
  4. Kad gurķi zaudē košo krāsu, marinādi nolej, uzvāra un lej atpakaļ.
  5. Satin segā uz nakti, vēlāk kādu laiku tur augšpēdus.

    Lai labi garšo!
    Satin segā uz nakti, vēlāk kādu laiku tur augšpēdus.

Lai...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ainars 2013. gada 26. jūlijs 00:54
Visas garšvielas,sāli,cukuru,3-4 tēj.k.etiķa esenci pildu 3L burkā.Katlā,verdošā ūdenī ieberu gurķus (vienai 3L burkai),kad maina krāsu,ņemu ārā,pildu burkā,pārleju ar ātrvārāmajā "čaiņikā" burbuļojošu, uzvārītu ūdeni (līdz "acīm"),aizvākoju ar metāla vāciņu,burku griežu otrādi un silti apsedzu.
Ivonna 2012. gada 20. augusts 20:42
Cukuru lieku mazāk pārleju 1 reizi, atdzesēju un lieku pagrabā.Gurķi ideāli kraukšķīgi stāv līdz nākamajai ražai.
Daina Vasiļjeva 2010. gada 24. augusts 11:46
es visu daru tāpat bez etiķa,tikai ieskābēju ilgāk(pat plēvīte veidojas virspusē),marinādi nenoleju ,aizvākoju hermētiski burkas un uzglabāju pagrabā.Glabājas pat vairākus gadus. Gurķi kraukšķīgi un ļoti garšīgi.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi