Sākums > Receptes > Zupas

vistas - garneļu zupa

2010. gada 25. maijs
Foto: jurka
Pagatavošana
110 min
1. Sākumā vistu jāliek mazliet apcepties uz lielas liesmas. Tikām var sagriezt pārējās sastāvdaļas.
Foto: jurka
2. Daudz nevajag, lai minimāli aprauj brūnējumu.
Foto: jurka
3. Apcepto vistu var likt grāpī un klāt verdošu ūdeni, litru pusotru vai divus. Uz pannas tikām var apcept dārzeņus, sākumā sīpolus, tad klāt burkānus.
Foto: jurka
4. Kad iepriekšējie ir apcepušies, tad beigās klāt tomātus, mazliet pacept un griezt uguni nost, lai pasut mazliet savā nodabā uz pannas.
Foto: jurka
5. Tikām no vistas ievietošanas ūdenī ir pagājušas minūtes divdesmit un tagad var pievienot pirmīt sagrieztos kartupeļus un lai vārās uz palēnas liesmas minūtes 15 - 20. Klāt garšvielas.
Foto: jurka
6. Pēc noteiktā laika jāpievieno apceptie dārzeņi un atsalušās garneles un visam jāļauj pavārīties minūtes 15
Foto: jurka
7. Tagad vista jau būs mīksta un var izķeksēt no ūdens to, kā vista izvilkta, tā virumā iemet makaronus un tikām atbrīvo vistu no kauliem, saplucina un liek atpakaļ katlā.
Foto: jurka
8. Ja elektriskā plīts, tad var slēgt ārā un atstāt pusstundiņu uz karstā riņķa, lai paliek mīksti makaroni, ja gāzes plīts, tad pavārīt minūtes 5 vēl.
9. Viss gatavs. pasniedz ar krējumu un/vai zaļumiem.
Foto: jurka
Uz augšu