Kāpostu pīrādziņi

2010. gada 6. janvāris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
210 min
1. Vispirms gatavo mīklu: traukā iemet raugu un uzlej uzsildītu pienu, tad ber klāt izsijātus 150 g miltu. Visu ilgi maisa līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Liek siltā vietā aptuveni 3 stundas uzrūgt.
2. Vēlāk mīklu plāni izveltnē, un pamatnes un pa virsu klājot vēl ap 25 g miltus, lai nelīp. Pēc tam ar krūzi vai glāzi uzspiež mīklā apļus un tos izņem ārā. Tā dara ar visu mīklu. Palikušo mīklu, no kuras nesanāca apļi, izveltnē vēlreiz. Atkārto visu līdz visa mīkla iztērēta.
3. Aplīšos pa vidu liek 1,5 tējkaroti kāpostu un lipina ciet, veidojot sev vēlamu rakstiņu, lai glītāki pīrāgi. Tā dara ar visiem aplīšiem, un sakārto tos uz ietaukotas panna.
4. Uzkarsē krāsni un cep pīrādziņus 220 grādos pus stundu.
Pasniedz kā uzkodu.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu