Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Nicas salāti

Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
50 min
1. Notīra kartupeļus, sagriež plānās šķēlēs. Uzkarsē buljonu un pārlej kartupeļiem, atstāj uz 1 stundu.
2. Pupiņas sagriež 2-3 daļās un vāra sālītā ūdenī 15 min. Atdzesē ar aukstu ūdens strūklu, notecina.
3. Katru olu sagriež 6 daivās, tomātus - 4 daļās (ja ķiršu tomātiņi, tad uz pusēm), saplucina salātus.
4. Sajauc etiķi, sāli, piparus, sinepes, elļu. Sagriež pētersīli un pievieno mērcei.
5. No bundžas izņem tunča gabaliņus un sadala mazākos. Notīra ķiploku, pārgriež uz pusēm un ierīvē salātu trauku. Tajā saliek visas sastāvdaļas,pievieno olīvas, anšovus, sajauc.
6. Pārlej mērci un sajauc.
7. Lai gan klasiskie Nicas salāti tiek gatavoti ar tunci, ne sliktāks variants ir salāti ar lasi. Tāpat var izmēģināt tunci savā sulā aizstāt ar tunci eļļā.
Uz augšu