Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Latviešu rabarberu pīrāgs

2009. gada 17. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
120 min
1. Rabarberus nomazgā, nomizo, sagriež ne pārāk biezās šķēlītēs un uzber 100 g cukura.
2. Sadrupina raugu traukā kurā gatavos mīklu. 3) Nelielā katliņā izkausē sviestu (nevāra), tad pielej pienu un uzsilda to apmēram līdz 37 grādiem.
3. Pienu ar sviestu nedaudz uzlej raugam un kārtīgi izmaisa līdz raugs izkūst un tad lej atlikušo pienu ar sviestu. Liek klāt olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un sāli - kārtīgi samaisa.
4. Tad piesijā miltus un sāk mīcīt ar rokām. Jāmīca ir diezgan ilgi, kamēr mīkla sāk atlekt no trauka un rokām. Liek mīklu raudzēties - vietā kur nav caurvējš un ir silts (es lieku raudzēties cepeškrāsnī - pirms nedaudz to uzslidot, bet ne karstā, apm 40 grādos). Raudzē apmēram 30-40 min., tad mīkla ir jāatsit atpakaļ un jāuzraudzē vēlreiz.
5. Kamēr mīkla rūgst vēlreiz ir laiks pagatavot pildījumu. Ņem rabarberus - tur būs izveidojies sīrups, to nolej kādā dziļākā traukā, tam pievieno krējumu, olu un vaniļas cukuru. To visu sakuļ.
Foto: Receptes.lv
6. Kad mīkla gatava, to izvālē apm. 1 cm biezumā un uztaisa skaistas maliņas, virsū izkārto rabarberus bez sīrupa un liek cepeškrāsnī - uzkarsētai apm. no 160 - 180 grādiem uz 10 min.
Foto: Receptes.lv
7. Pēc 10 min. atver vaļā cepeškrāsni un uzlej pīrāgam virsū sakulto masu. Cep vēl apm. 20 - 30 min.
Foto: Receptes.lv
8. Lai labi garšo
Foto: Receptes.lv
Uz augšu