Klasiskā lazanja

2005. gada 10. aprīlis
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
127 min
1. Maltās gaļas mērcei gaļu kārtīgi apcep uz pannas, tad liek sautējamā katlā. Nomizo burkānus un sīpolus. Burkānus sarīvē uz rīves. Smalki sagriež sīpolus un sagriež arī papriku. Apcep eļļā burkānus, papriku un sīpolus līdz zeltainai krāsai, tad pievieno tomātu pastu un pakarsē vēl 2 min.
2. Apceptās saknes pievieno gaļai, pielej ūdeni, pievieno sāli un piparus, tad sautē uz lēnas uguns 30 min. Maltās gaļas mērcei jābūt pašķidrai.
3. Bešamela mērce — katliņā sakarsē taukvielas, tad pievieno miltus un apcep, maisot ar koka karoti līdz zeltaini brūnai krāsai. Pakāpeniski apceptiem miltiem, kārtīgi maisot, pievieno pienu, lai mērcei būtu biezā krējuma konsistencē (mērci nedrīkst vārīt, tikai karsēt).
4. Tad mērci noņem no uguns un pievieno 60 g rīvēta siera, sāli, piparus, muskatriekstu, kārtīgi sajauc, lai nebūtu kunkuļu.
5. Ņem cepešpannu ar augstām malām. Pannas dibenā ielej kausiņu gaļas mērces, tad kārto vienu pie otras lazaņjas plāksnes, tad atkal uzlej kausiņu gaļas mērces, kurai virsū izziež Bešamela mērci, tad no jauna pa virsu kārto lazaņjas plāksnes. Šo procesu atkārto vidēji 2-3 reizes, atkarībā no pannas izmēriem.
6. Virskārtu nobeidz ar Bešamela mērci, kurai uzkaisa atlikušu sieru. Cep līdz 180 grādos sakarsētā krāsnī 20 - 30 min. Kad lazaņja ir gatava, izņem no krāsns un pagaida 10 min., lai varētu vieglāk sagriezt.

Labu apetīti!
Uz augšu