Marinēti kāpostu salāti

5 1
Marinēti kāpostu salāti
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 2.3 kg kāpostgu
  • 400 g burkānu
  • 1 galviņa ķiploka
  • 200 g sīpolu
  • 3 ēd. k. sāls
  • 1 glāze/s cukura
  • 0.5 glāze/s eļļas
  • 3 ēd. k. etiķa esences
  • 1 l auksts ūdens
  • Ķimenes
  • 1 tējk. melnie un sarkanie piparu
  • Dažas sasmalcinātas lauru lapas

Pagatavošana

999 min.
  1. Kāpostu saēvelē, burkānus sarīvē uz rupjās rīves, sīpolu pārdala 4 daļās un sagriež, ķiploku piespiež caur ķiploku spiedi, pieliek pārējās sastāvdaļas un kārtīgi samaisa.
  2. Atstāj uz 4h lai atsulojas, ik pa laikam apmaisa. Var atstāt vēsumā arī uz nākošo dienu tad liek 1 l vai cita tilpuma burkās blīvi piespiežot, lai pa virsu ir sula.
  3. Liek virsū metāla skrūvējamos vāciņus vai arī otrus metāla konservējamos vāciņus. Liek pagrabā. Stāv labi un ir ļoti garšīgi salāti. Citām porcijām pielieku klāt vārītas bietes. Pēc tam var no šiem salātiem vārīt arī zupas.

    Lai labi garšo!
    Liek virsū metāla skrūvējamos vāciņus vai arī otrus metāla k...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ingrīda 2011. gada 6. oktobris 10:59
Bietes lieku vārītas, bet tad jāpieliek vairāk sāls, bet man ir ielikta recepte ar bietēm - greizā soļanka.
Inga U 2010. gada 11. oktobris 15:08
Ņam! Ņam!..man jau ļoti garšo! Paldies par recepti!...saliku burkās, nezinu kas būs tālāk, vai nu apēdīsim ātri, ātri un nemaz nezināsim kā glabājas ziemai:)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi