Vecmāmiņas jēra gaļas Lieldienu pusdienas

4 1
Vecmāmiņas jēra gaļas Lieldienu pusdienas
Foto: Depositphotos.com
Jēra gaļa all'aceto balsamico - kārtīgas Lieldienu pusdienas itāļu gaumē

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg jēra gaļas
  • 4 daiviņa/s ķiploka daiviņas sarīvētas uz rupjas rīves
  • 1/4 glāze/s baltvīna
  • 0.5 l balzāmetiķa (aceto balsamico)
  • 2 sausas, sasmalcinātas lauru lapas
  • 2 zariņi ar pusi vai viena nepilna tējk. rozmarīna
  • Veseli melnie pipari
  • Kaltētas, sasmalcinātas pētersīļu lapas
  • Sāls
  • 1 šķipsna/s cukura
  • 1 ēd. k. miltu

Pagatavošana

180 min.
  1. Jēra gaļu ieliek nemetāla traukā, tam pievieno visus pārējos komponentus, samaisa un marinē istabas temperatūrā pāris stundas.
  2. Jēra gaļu notecina un apcep uz pannas līdz viss liekais sķidrums iztvaiko. Pēc tam liek cepeškrāsnī uz aptuveni pusstundu ( gatavosanas laiks var būt relatīvs atkarībā no marinēšanas ilguma un gaļas mīkstuma).
  3. Mērcei - atlikušo marinādi izkāš caur marli un liek kastrolī karsēties uz mazas uguns. Kad jau kādas 5 minūtes ir karsējies, pievieno miltus un vāra līdz tam brīdim, kad mērce jau ir kļuvusi daudz gaišāka un ieguvusi biezāku konsistenci.
  4. Gaļu pasniedz aplietu ar mērci. Piedevas izvēlas pēc gaumes.

    Labu apetīti!
    Gaļu pasniedz aplietu ar mērci.  Piedevas izvēlas pēc gaumes...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni