Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vecmāmiņas jēra gaļas Lieldienu pusdienas

2007. gada 27. novembris
Foto: Depositphotos.com
Jēra gaļa all'aceto balsamico - kārtīgas Lieldienu pusdienas itāļu gaumē
Pagatavošana
180 min
1. Jēra gaļu ieliek nemetāla traukā, tam pievieno visus pārējos komponentus, samaisa un marinē istabas temperatūrā pāris stundas.
2. Jēra gaļu notecina un apcep uz pannas līdz viss liekais sķidrums iztvaiko. Pēc tam liek cepeškrāsnī uz aptuveni pusstundu ( gatavosanas laiks var būt relatīvs atkarībā no marinēšanas ilguma un gaļas mīkstuma).
3. Mērcei - atlikušo marinādi izkāš caur marli un liek kastrolī karsēties uz mazas uguns. Kad jau kādas 5 minūtes ir karsējies, pievieno miltus un vāra līdz tam brīdim, kad mērce jau ir kļuvusi daudz gaišāka un ieguvusi biezāku konsistenci.
4. Gaļu pasniedz aplietu ar mērci. Piedevas izvēlas pēc gaumes.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu