Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Maltās gaļas mērce ar tomātiem

Foto: Depositphotos.com
Lai mērcei būtu intensīvāka garša un mazāk pievienotā cukura nekā tomātu mērcēs, kečupos, izmanto svaigus tomātus vai konservētus. Tikai neaizmirsti mazu šķipsniņu cukura tomēr pievienot, lai iegūtu garšu balansu.
Pagatavošana
30 min
1. Pannā sakarsētās taukvielās liek malto gaļu, samīca to smalkos gabaliņos. Kad gaļa ir apcepusies, pielej ūdeni tik daudz, lai tas nosegtu visu gaļu un sautē tik ilgi, kamēr tas iztvaikojis.
2. Pēc tam pievienotomātus, sagrieztus vidēji lielos gabaliņos. To visu sajauc un pieber garšvielas. Mērci gatavo apmēram 10 - 15 min. Pēc tam noņem no uguns, uzliek vāku un ļauj dažas minūtes pasautēties.
3. Kad mērci liek sautēties, uzliek vārīties makaronus.
4. Kad makaroni gatavi, liek šķīvjos, pārlej ar mērci un pasniedz.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Komentāri
Uz augšu