Baudi sezonas labumus! Apelsīnu recepšu izlase!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Katrs gadalaiks nes savu labumu! :) Lai arī laikapstākļi šobrīd nesķiet tie patīkamākie un vasarīgākie, taču tieši šobrīd ir sezona eksotiskajiem augļiem, kuri mūsu platuma grādos nav īsti kultivējami. Viens no iecienītākajiem  augļiem - APELSĪNS. Kā to likt lietā? Ēd svaigu, pievieno desertiem, izmanto mērcēs, gatavo pamatēdienus, jauc kokteiļus vai izcep veselu pudiņā! :) Apelsīnu recepšu izlase! Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis    

Interesanti fakti:

  • Lielākā daļa vērtīgo vielu apelsīnā slēpjas tā mizā un baltajos audos, protams, tad, ja tie nesatur ķīmiskas vielas.
  • Ik gadu pasaulē tiek izaudzēti aptuveni 44 miljoni tonnu apelsīnu, un ir aprēķināts, ka katrs cilvēks vidēji apēd 8 kg apelsīnu gadā.
  • Par apelsīnu dzimteni tiek uzskatīta Ķīna, kur šo citrusaugli audzē jau vairākus tūkstošus gadu, 2500 pirms Kristus.
  • Vislielākā apelsīnu raža pasaulē ir Brazīlijā.
  • Ir noskaidrots, ka tieši apelsīna garša ir trešā vispopulārākā pasaulē, tūlīt aiz šokolādes un vaniļas.
  • Tos dēvēja arī par Dieva augļiem un zelta āboliem.
  • Vislabāk šo citrusu baudīt kopā ar banānu, jo tad nodrošināsi organismu ar teju visām nepieciešamajām uzturvielām.
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu