To, ka folija ir neaizvietojama palīdze virtuves darbos, zina katra kārtīga saimniece. Lūk, 10 iemesli, kāpēc šo superpalīgu turēt virtuvē un kā to likt lietā dažādās situācijās.
Folijas daudzpusība - ko tik ar to nevar paveikt!
Nepiedegoša panna
Panna sabojājusies, bet ātri vajag ko pagatavot un nav iespējas tikt pie jaunas? Ieklāj pannā foliju un gatavo. Tomēr atceries, šis derēs tikai kā īslaicīgs risinājums. Pozitīvais - panna pēc gatavošanas nebūs jāmazgā, izņem foliju un viss.
Sulīga vista
Izveido no folijas biezu apli, kura vidū ieliec vistu. Tādejādi gatavojot, karstais gaiss labāk ieskaus vistu, tā gatavosies vienmērīgi un ātrāk.
Piltuves aizstājējs
Ja tev kaut kas ir jāpārlej pudelē, bet tev nav piltuves, satin vairākās kārtās foliju konusa formā un izmanto to.
Plīts virsmas aizsargs
Ja zini, ka jāgatavo kas trekns un tauki šļakstīsies uz visām plīts pusēm, nepaslinko, noklāj to ar foliju vienā kārtā un pēc gatavošanas vienkārši saloki un izmet. Ietaupīsi savu laiku un saglabāsi manikīru.
Regulē cepamā trauka izmērus
Ja tavs cepamais trauks ir lielāks kā nepieciešams vai nepatīk forma, saloki foliju vairākās kārtās un izveido jaunas trauka sieniņas, kā arī izveido nepieciešamo formu.
Dzelzs birstītes aizstājējs
Ja jānoberž kāds negants pannas vai katla dibens un pie rokas nav drāšu birstīte, izveido no folijas bumbiņu un izmanto to - ātram risinājumam derēs.
Pagarina banānu uzglabāšanas laiku
Ja vietu, kur banāni turas kopā notīsi ar foliju un uzglabāsi augļus ledusskapī, tie būs svaigi un nepārgatavojušies daudz ilgāk kā ierasts.
Ātrāk atdzesē dzērienus
Pirms ievieto dzērienu atdzesēšanai ledusskapī, ietin to folijā, tā tas atdzisīs ātrāk.
Folija trauki gatavošanai uz grila
Tā kā folija labi ieņem formu un iztur karstumu, no tās var veidot lieliskus traukus ēdienu gatavošanai uz grila. Vajadzēs to tikai salocīt vairākās kārtās un tad jau attiecīgi veidot nepieciešamo izmēru un formu atbilstoši ēdienam, ko plāno grilēt.
Uzasini virtuves šķēres
Ja šķēres palikušas trulas, pagriez ar tām foliju. Šis materiāls šķēres uzasinās un tās būs atkal ērti izmantojamas.
Avots: Kitchenmag.ru