Uzlabo savu pavārmākslu ar pareiziem paņēmieniem!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Lai arī cik Tev būtu laba izpratne un sajūta par garšām kulinārijā, vīzija par labu gatavošanas gala rezultātu, tomēr prasme pareizi termiski apstrādāt produktus dos daudz lielāku garantiju par gardas maltītes izdošanos. Ja nu ir sagadījies tā, ka esi ko mazāk dzirdējis par termisko apstrādi, tad zini, ka pamatā ir divi visvairāk izmantotie paņēmieni - mitrā un sausā termiskā apstrāde. Mitrais nozīmē produktu gatavošanu ūdenī vai citā šķidruma, piemēram, buljonā vai vīnā vai arī karstos tvaikos. Ar sauso paņēmienu ēdiens tiek gatavots karstā gaisā - cepeškrāsnī, uz grila - vai arī tiek apstrādāts ar karstām taukvielām.Piedāvājam Tev dažus TERMISKĀS APSTRĀDES PAŅĒMIENUS! Receptes.lv, Šefpavrs Grāpītis

Receptes.lv




BLANŠĒŠANA

Produktus dažas minūtes pavāra verdošā ūdenī, taču neizvāra gatavus. Tiklīdz ūdens uzsit burbuļus, produktus ņem laukā un nekavējoties atdzesē aukstā ūdenī.

Receptes.lv

TVAICĒŠANA

Saudzīga termiskā apstrāde ūdens tvaikos (80 - 100 grādi). Lielā mērā saglabājas barības vielas un aromāts.

Foto: Receptes.lv

SAUTĒŠANA

Gatavošana nelielā šķidruma daudzumā, piemēram, buljonā, ūdenī vai vīnā, katlā ar vāku un zemā temperatūrā (mazliet zem viršanas temperatūras).

Foto: Receptes.lv

FRITĒŠANA

Vārīšana taukvielās (140-180 grādi). Izmanto parasto vai speciālo fritējamo katlu un taukvielas, ko var sakarsēt pietiekami augst temperatūrā.

Receptes.lv

ĀTRĀ CEPŠANA UZ PANNAS

Pannā sakarsētās taukvielās cep galvenokārt gaļu. Karstumam jābūt tik lielam, lai no produkta neizdalītos šķidrums.

Foto: Receptes.lv

GATAVOŠANA ZEMĀ TEMPERATŪRĀ

Ļoti piemērots paņēmiens sārti apceptas gaļas tālākai pagatavošanai. Vispirms gaļas gabalu no visām pusēm strauji apcep pannā (apgroza, līdz tas pats atdalās no pannas) un pēc tam 70-90 grādu karstā cepeškrāsnī sautē vairākas stundas. Gaļas gabala vidū temperatūrai vajadzētu svārstīties starp 60-68 grādiem (noderēs cepšsnas termometrs).
 

Foto: Receptes.lv

KARSĒŠANA

Lēna gatavošana lielā šķidruma daudzumā (75-98 grādi). Sevišķi piemērota produktiem, kas prasa daudzīgu apiešanos.

Receptes.lv

ŠMORĒŠANA

Apceptus produktus, piemēram, gaļu, pārlej ar nelielu šķidruma daudzumu, uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns.

Avots: "Pavārskola. Mācāmies gatavot soli pa solim" Zvaigzne ABC

Foto: Depositphotos.com

Vairāk rakstu:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu